18 Ιανουαρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 18.1.2023

Με αφορμή την κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, που είπε ότι "έφευγαν τσάντες με χρήματα για το κόμμα", μια "παραλλαγή" του πίνακα ζωγραφικής "η Γέννηση της Αφροδίτης" του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγέννησης, Σάντρο Μποτιτσέλι, σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Στο σκίτσο στη θέση της Αφροδίτης (και μέσα στη βαλίτσα με τα λεφτά) ο Ν. Παππάς! Αριστερά ο Καλογρίτσας με τη γραμματέα του και δεξιά ο Αρτεμίου!

Ακολουθεί ο 
πίνακας ζωγραφικής "η Γέννηση της Αφροδίτης" του Σάντρο Μποτιτσέλι, από τη Wikipedia:

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (12.1.2023) η ιδιαιτέρα γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή,  καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, είπε: «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα». Η κυρία Διαμαντή ανέφερε ότι "από τον επιχειρηματία ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος, στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα"...

Και η είδηση της ημέρας (από kathimerini.gr/) :
Ενα ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS), που εστάλη στις 15/9/2016, με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα, καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσε σήμερα για πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία.
Σε αυτό το SMS, που προέρχεται από τον Νίκο Παππά, αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2. 
Τι γράφει, όπως ανέφερε ο Αγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία:
«Ιβαν 35, Καλογριτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4.
Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογριτσας είναι αδιαίρετο προφανώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου