16 Φεβρουαρίου 2023

Τσικνοπέμπτη του 2023 σε Σκίτσα

Τσικνοπέμπτη σήμερα, με τα παϊδάκια, τις μπριζόλες κλπ κρεατικά να έχουν την τιμητική τους! 
Εδώ σε κάποια σκίτσα:

Αριστερά: Τα παϊδάκια τρώγονται ζεστά αλλά η εκδίκηση τρώγεται κρύα! Σκίτσο του Αρκά από το ARKAS -The Original Page

Τσικνοπέμπτη... γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης κατά την οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Γιορτάζεται την Πέμπτη, μιας και Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της αποκαλούμενης Κρεατινής. Ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα των Αποκριών, η Τυρινή, όπου καταναλώνονται γαλακτοκομικά προϊόντα, σαν μια ενδιάμεση κατάσταση (μεταξύ κρεατοφαγίας και νηστείας) αλλά και προετοιμασία για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Σήμερα, ακόμα και οι Καρυάτιδες σερβίρουν παϊδάκια! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι":

Όταν τρεις δημιουργοί, οι Πάνος Ζάχαρης (στη μέση), Αντώνης Κουραφελκυθρος (αριστερά) και Τάσος Αναστασίου (δεξιά), σχεδιάζουν μια ιστορία:
Σχετικά, γράφει ο Πάνος Ζάχαρης, στην ανάρτησή του στο Facebook:
Panos Zacharis
Το φλιπ κόμικ είναι ένα παιχνίδι όπου ο ένας μετά τον άλλον οι δημιουργοί συνεχίζουν με το δικό τους στυλ μια ιστορία, σχεδιάζοντας διαδοχικά καρέ ή και σελίδες. Για να προκύψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα συνήθως χρειάζεται μια κάποια συνενόηση. Ενίοτε,αρκεί ένα μίνιμουμ συναντίληψης και η δουλειά των σκιτσογράφων να συνομιλεί δημιουργικά.
— με Tasos Anastasiou και με Antonis Kourafelkythros.

Η Μεγάλη Μέρα! Ένας διάλογος μεταξύ του Κώστα Καραμανλή (γνωστός καλοφαγάς ο πρώην πρωθυπουργός) και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο "Protagon.gr":

Δεν μυρίζουν εκλογές, τσίκνα είναι! Σκίτσο του Θοδωρή Μακρή στο vavanta.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου