28 Φεβρουαρίου 2023

Φεβρουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Φεβρουαρίου από την επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά: Ήρθε στις αρχές περίπου του μήνα (από τις 5/2) και για λίγες μέρες η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτιάχνει το δικό του χιονάνθρωπο, βέβαια με τον κατάλληλο εξοπλισμό! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή.

Παρότι τελικά η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δεν ήταν και πολύ έντονη, κλείσανε τα πάντα (Δημόσιο, καταστήματα, σχολεία κλπ)! Αν καείς στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι! Έτσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το tvxs.gr, φέρεται να λέει: "Ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το κλείνουμε!":

«Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο»! είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «όπως λεέι και ο Παύλος "τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς"»! Και ο Τσίπρας, στο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου (για το "Ελλαδα24 στις 6.2.2023), ρωτά τον Πολάκη: "Μήπως τον προπονείς υπερβολικά;"!

Μπορεί να Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για το μπλόκο στο «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά στην ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών»! Παρών δηλώνει και ο έγκλειστος στις φυλακές Κασιδιάρης όταν τον φωνάζει ο φρουρός! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (9.2.2023):

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα χαλάσματα του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω απο 40.000 άνθρωποι, ρωτάει "τι μπορούσα να κάνω;". Και η απάντηση που παίρνει: "Αντί για μπόμπες που γκρεμίζουν τα σπίτια των άλλων, να έκανες γερά τα δικά μας σπίτια"! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο "Ποντίκι" (13.2.2023): 

Μετά τις περικοπές στις συντάξεις από το νόμο Κατρούγκαλου και τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτη παροχή από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω "προσωπικής διαφοράς". Παροχή UHU, ή εφάπαξ συνταξιuhu για συγκόλληση! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (15.2.2023):

Γέφυρες στο χάος εξαγγέλλει (με την ντουντούκα) ότι θα χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να κυβερνήσει με τους συναγωνιστές! Μαζί με τον Ανδρουλάκη (αριστερά), το ΚΚΕ (στο βάθος) και τον Βαρουφάκη (εμπρός και κάτω). Εξάλλου είναι και ... μηχανικός, όπως συμπληρώνει η Ποπη Τσαπανίδου. Όλα αυτά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (20.2.2023):

Διαδηλώσεις για θέματα παιδείας και πολιτισμού, αλλά και ξύλο μετά μουσικής! Ο άλλος, που τον βαράει το "όργανο της τάξης", διαμαρτύρεται μόνο για θέματα παιδείας, ο "απολίτιστος"! Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (21.2.2023):

Ο Κώστας Καραμανλής (που ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές) συμμετέχει στη διαδήλωση των ... ηθοποιών! Συνάδελφός τους είναι, πέντε χρόνια έπαιζε τον πρωθυπουργό! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (23.2.2023). (Θα μπορούσε να προστεθεί και το γεγονός ότι μετά την πρωθυπουργία του και για πολύ περισσότερα χρόνια έπαιζε και τον βουλευτή που ποτέ δεν πήρε τον λόγο εντός αλλά και εκτός Βουλής):

Καθαρά Δευτέρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα είναι έτοιμοι για το πέταγμα του χαρταετού. Όμως ο Νίκος Ανρουλάκης κρατάει την ουρά! Σε ποιόν θα τη δώσει; Γιατί χωρίς ουρά ο χαρταερός δεν γίνεται να πετάξει! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (25.2.2023):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετική ανάρτηση:
Ιανουάριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου