3 Νοεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας δεν έχουν θέση ούτε νεοναζί ούτε τρομοκράτες

Πριν ένα μήνα και κάτι, χτύπησαν οι "νεοναζιστές". Τώρα οι "τρομοκράτες". Πέρα από τους νέους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, υπήρξε και ένα ακόμη μεγάλο θύμα: η Δημοκρατία στη χώρα μας. Στόχος και των δυο η αποσταθεροποίησή της.
Όμως, στη Δημοκρατική Ελλάδα δεν υπάρχει θέση ούτε για νεοναζί ούτε για τρομοκράτες. Από όσα γράφτηκαν αυτές τις μέρες, ξεχωρίζω ένα άρθρο από το σημερινό "Έθνος" με ανάλογο τίτλο. Το αναδημοσιεύω στη συνέχεια:

Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας δεν έχουν θέση ούτε νεοναζί ούτε τρομοκράτες

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της τρομοκρατίας να πλήξει τη Δημοκρατία. Και δεν εκπλήσσει, άλλωστε, αφού στις μεθόδους και στις επιδιώξεις δεν διαφέρει από τη νεοναζιστική συμμορία. Τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα έχουν και οι δύο για στόχο και την ωμή βία και το έγκλημα επιστρατεύουν ως μέσο για την προώθηση των σχεδίων τους.

Το «Εθνος» αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προκειμένου να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από τη νεοναζιστική απειλή, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη του πραγματικού της προσώπου και ξεσκεπάζοντας την εγκληματική της δράση. Αλλά ο αγώνας για την προστασία της Δημοκρατίας οφείλει να διεξάγεται σε μια ευνομούμενη κοινωνία αποκλειστικά και μόνο με τα όπλα που προσφέρει ο σεβασμός στη νομιμότητα και η απαρέγκλιτη τήρησή της. Μόνο τότε καταξιώνεται και μόνο τότε αποδίδει.

Πριν από έναν μήνα η ελληνική Πολιτεία αποφάσισε και αξιοποίησε αυτά ακριβώς τα όπλα. Και το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί στις φυλακές η ηγεσία της νεοναζιστικής σπείρας και να ξεκινήσει η διαδικασία της ολοκληρωτικής εξάρθρωσής της. Προχθές οι δύο δολοφόνοι πρόσφεραν στους χρυσαυγίτες μιαν ανέλπιστη «διέξοδο». Γιατί μόνο ως «διέξοδος» μπορεί να χαρακτηριστεί η δυνατότητα που τους δόθηκε από τη δολοφονία των δύο νεαρών οπαδών τους να υποδύονται τα θύματα.

Μάταια, όμως, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τη «διέξοδο» αυτή. Οι μάσκες έχουν πέσει και οι πρόσκαιρα παραπλανημένοι αντιλαμβάνονται ποιοι είναι οι Μιχαλολιάκοι, οι Παππάδες και οι Κασιδιάρηδες και τι πραγματικά επιδιώκουν. Οπως, επίσης, γνωρίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας από την εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών ότι οι σφαίρες των δήθεν «λαϊκών αγωνιστών» έχουν ως βασικό στόχο τους τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Γι' αυτό και είναι ευτύχημα σε τούτες τις δύσκολες στιγμές η ομόφωνη καταδίκη της τρομοκρατικής δολοφονικής πρόκλησης από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο. Η χώρα έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα να λύσει. Και άσχετα με τις πολλές και σοβαρές διαφωνίες τους για τη μία πολιτική επιλογή ή την άλλη, τα κόμματα διακήρυξαν την Παρασκευή ότι στην όποια πορεία προς το αύριο ούτε οι νεοναζιστές ούτε οι τρομοκράτες έχουν θέση.

_________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22786&subid=2&pubid=63912660






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου