11 Αυγούστου 2016

Στις παραλίες της δυτικής Μεσσηνίας τον Αύγουστο

Αρχές Αυγούστου και βρεθήκαμε σε κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής Μεσσηνίας. Μήνας διακοπών και φυσικά οι παραλίες ήταν κατάμεστες από κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει, λόγω του πλήθους και του μεγέθους των παραλιών, ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Αριστερά φωτογραφία από το Πετροχώρι.

Ξεκινώντας λοιπόν από βόρεια προς νότια:

Στο Καλό Νερό, σε μικρή απόστση από την Κυπαρισσία. Προτιμήσαμε την παραλία έξω και λίγο βόρεια από τον οικισμό. Απέραντη παραλία, χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, διαθέτει όμως ντους, ενώ η άμμος της 
παραλίας είναι χοντρή και πολύχρωμη. Φυσικά και κολυμπήσμε εκεί, στα καθαρά νερά του Ιονίου. 

Στο Καλό Νερό 

 Στο Καλό Νερό 

 Στο Καλό Νερό, χοντρή και πολύχρωμη άμμος

Στο Καλό Νερό 

Στο Λαγκούβαρδο, κοντά και βόρεια της Μαραθούπολης. Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής Μεσσηνίας, με μεγάλη αμμουδια, ανάμεσα στα βραχάκια που υπάρχουν δεξιά και αριστερά, με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Υπάρχουν δυο οργανωμένα σημεία με μπαρ που διαθέτουν δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες (πληρώνεις μόνο ότι καταναλώσεις από φαγητό ή ποτό). Το μεγαλύτερο όμως μέρος της παραλίας είναι ελεύθερο. Αξίζει να την επισκεφθεί κανεις και να κολυμπίσει εκεί, ειδικά όταν δεν φυσούν δυτικοί άνεμοι. 

 Στο Λαγκούβαρδο 

Στο Λαγκούβαρδο

 Στο Λαγκούβαρδο

Στο Λαγκούβαρδο

Στο Μάτι (ή Χρυσή Ακτή) νότια της Μαραθούπολης και κοντά στους Γαργαλιάνους. Απέραντη παραλία που φτάνει νότια μέχρι τις εγκαταστάσεις της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, στο Ρωμανό. Στην παραλία στο Μάτι υπάρχουν οργανωμένα σημεία με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπως το πολυτελές KOA Beach-Pool Bar καθώς και ένα μικρότερο και πιο απλό λίγο νοτιότερα. Αποφύγαμε το πρώτο λόγω πολυκοσμίας και προτιμήσαμε να καθήσουμε στο δεύτερο, όπου οι ξαπλώστρες και ομπρέλες παρέχονται δωρεάν (πληρώνεις μόνο ότι καταναλώσεις από φαγητό ή ποτό). Πάντως το μέγιστο μέρος της παραλίας στο Μάτι είναι ελεύθερο, ενώ τα νερά είναι παντού καθαρά.

 Στο Μάτι 

 Στο Μάτι 

 Στο Μάτι 

Όπου και να πας ρακέτες! και στο Μάτι 

Στο Ρωμανό, στην Παραλία Γλυφαδάκι. Καθαρή θάλασσα, όμορφη μεγάλη παραλία, με οργανωμένα και ελεύθερα σημεία και αμμόλοφους στο βάθος προς το Πετροχώρι. Προσοχή όμως εδώ στο οργανωμένο μέρος γιατί ούτε στον τιμοκατάλογο ούτε πουθενα αλλού αναγράφετε η πρόσθετη επιβάρυνση των 5 ευρώ που απαιτούν για τις 2 ξαπλώστρες και την ομπρέλα πέρα από την τιμή του ποτού ή φαγητού. Θεωρούμε ότι στην περίπτωση αυτή που δεν υπάρχει έγγραφη ενημέρωση για την πρόσθετη επιβάρυνση (για ξαπλώστρες και ομπρέλα) δεν υποχρεούται καποιος να την πληρώσει. Κάναμε το μπάνιο μας και στη συνέχεια προτιμήσαμε τη σκιά των δέντρων που είναι αρκετά στο βόρειο άκρο της παραλίας. Στο δρόμο από την παραλία προς τον οικισμό υπάρχουν δυο καλές ταβέρνες με καλό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές. 

 Στην παραλία Ρωμανού 

  Στην παραλία Ρωμανού

 Στην παραλία Ρωμανού

Σε μια από τις παραλίες του Ρωμανού, λιγο πιο βόρεια από το Γλυφαδάκι, στη Μπούκα, βρίσκεται το υψηλών προδιαγραφών γνωστό τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino.

Στο Πετροχώρι. Πολλές μικρές και μεγάλες παραλίες, με αμμόλοφους πίσω τους, με βραχονησίδες μπροστά τους, ανάμεσα σε μεγάλα βραχια σκαμμένα από τη θάλασσα. Με οργανωμένα σημεία (με μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες) και πολλά ελεύθερα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον τοπίο, που αξίζει τον κόπο να το επισκευθεί κανείς. 

Καθήσαμε στις ξαπλώστρες στο μπαρ της μεγάλης παραλίας, μπροστά από τους αμμόλοφους. Τουλάχιτον εδώ υπάρχει πινακίδα που σε ενημερώνει για την πρόσθετη επιβάρυνση των 4 ευρώ για τις ξαπλώστρες και την ομπρέλα.

 Στο Πετροχώρι 

Στο Πετροχώρι, το μικρό λιμανάκι

 Στο Πετροχώρι, όμορφη θάλασσα!

 
 Στο Πετροχώρι, εντυπωσιακά βράχια

 Στο Πετροχώρι, στο βάθος οι αμμόλοφοι

 Στο Πετροχώρι, στο παραλικό μπαρ, έχει και ευγενικές, χαριτωμένες σερβιτόρες! 

 Στο Πετροχώρι, στο βάθος οι αμμόλοφοι 

Στο Πετροχώρι, κρινάκια στην άμμο 

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στο Πετροχώρι δίπλα στην παραλία και τους αμμόλοφους υπάρχουν και δυό καλές ταβέρνες. Ανάμεσά τους και προς την ακτή συναντά κανείς τα ολόλευκα κρινάκια της άμμου. Επίσης λίγο πιο νότια, κοντά στο Πετροχώρι, βρίσκεται και η γνωστή γραφική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Τελικά δεν είναι τυχαίο που η Μεσσηνία και ειδικά οι δυτικές της παραλίες "έχουν ανέβει" τουριστικά τα τελευταία χρόνια! 

1 σχόλιο:

  1. Ωραίες παραλίες, ωραίες κοπέλες! τι άλλο θέλει κάποιος για το καλοκαίρι; Ωραίες και οι φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή