8 Αυγούστου 2016

Πολύνεκρη έκρηξη σε νοσοκομείο του Πακιστάν

(upd) Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ARY News, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 25 δικηγόροι και δύο δημοσιογράφοι, ενώ μεγάλος αριθμός δικηγόρων και ορισμένοι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των 50 και πλέον τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία στην Κουέτα, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Μπαλουτσιστάν. 

Μονάδα εξουδετέρωσης βομβών ανέφερε πως την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών. Η μονάδα ανέφερε ότι βρήκε μέλη του βομβιστή τα οποία θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να εξεταστούν ώστε να ταυτοποιηθεί. 

Νωρίτερα γράφαμε:
Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου, στην πόλη Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. 


Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 09:50 το πρωί, τοπική ώρα, καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο το πτώμα του προέδρου τοπικού δικηγορικού συλλόγου. Ο δικηγόρος Μπιλάλ Κασί είχε πυροβοληθεί από αγνώστους καθώς πήγαινε στο γραφείο του.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, antenna.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι τη Δευτέρα και να τραυματιστούν παραπάνω από 100, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση. Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, επίσης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή