3 Ιουλίου 2017

Φαιδρότητα και ένταση στην αποκάλυψη του «μνημείου των νεκρών» της ΕΡΤ

Σκηνές απείρου κάλλους έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μνήμες και χρέος» για το «μαύρο» στην ΕΡΤ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά την ομιλία του επικεφαλής της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, και πριν αυτός φτάσει στο σημείο σύγκρισης του ...Πολυτεχνείου με την ΕΡΤ, υπήρξαν συνεχείς διακοπές εκ μέρους της πρώην βουλευτού Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ το 2013. Τελικά ο κ. Τσακνής, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, άρχισε να της φωνάζει: «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους; Βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε»! Και κάπου εκεί έληξε το συγκεκριμένο επεισόδιο. 

το σχετικό βίντεο:

Είπε λοιπόν ο κ. Τσακνής: «Στα κάγκελα της ΕΡΤ δεν μπήκε το τανκς και κανένας Ντερτιλής δεν δολοφόνησε το Διομήδη Κομνηνό και τα άλλα παιδιά την επομένη του Πολυτεχνείου. Στην ΕΡΤ μπήκε, όμως, το τανκς της ανεργίας και της ανασφάλειας, και αυτή η ανασφάλεια και η ανεργία είναι που έστειλε τους ανθρώπους στον άλλο κόσμο». Με αυτή τη φράση, του επικεφαλής της ΕΡΤ, κορυφώθηκε το κυβερνητικό αφήγημα προς «τιμήν των 23 εργαζομένων και αλληλέγγυων που έχασαν τη ζωή τους τη διετία 2013-2015» εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την κρατική τηλεόραση!. 

Η σημερινή κορύφωση δεν θα μπορούσε να μην έχει χαρακτηριστικά έντασης, ανάλογης με αυτή που οι σημερινοί κυβερνώντες έβαλλαν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά και φαιδρότητας μιας και ακόμη και όσοι επένδυσαν πολιτικά στο «μαύρο» της ΕΡΤ, σήμερα αναλώθηκαν σε έντονες αντεγκλήσεις, φωνασκίες και πολιτικό θέατρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης από τη ΛΑΕ.

Αντιδράσεις στο twitter

Πως είδε όμως ο κόσμος το μνημείο «Μνήμες και χρέος» ή «Μνημείο πεσόντων» της ΕΡΤ και πως αντέδρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Ενδεικτικά κάποια σχόλια στο twitter, πολλά από τα οποία συνοδεύονται από τη φωτογραφία του μνημείου:

Γιώργος Σταυρίδης‏ @YiorgoStavridis
Το Μνημείο της ΕΡΤ: Σκοτώθηκαν οι άνθρωποι, σπρώχνωντας για να διοριστούν... 

Αλλέξης‏ @alexandros_____
Συμβολίζει την ελληνική πατέντα "να βρούμε κανένα παραθυράκι στον νόμο να χωθούμε δημόσιο". 

sissi komi‏ @thetis2001 
Βάλτε εν χεράκι βρε παιδιά! Δεν ανοίγει το ριμαδι το ασανσέρ με τίποτα

GioDim_‏ @tou_diaolou
Οταν πάνε να αποδράσουν οι γκόμενοι μου απ' το υπόγειο 

Ilias Theofilopoulos‏ @iltheof 
Τον μετρητή της ΔΕΗ έχει μέσα;

Πηγές: Με στοιχεία από kathimerini.gr, protothema.gr, youtube.com, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου