13 Μαΐου 2018

Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ η Άννα Κορακάκη

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ. Μετά από «μάχη» το Σάββατο με τη Σέρβα, Ζοράνα Αρούνοβιτς, η Κορακάκη έδειξε την ανωτερότητά της νικώντας με εξαιρετικές βολές στο τέλος. 

Συγκεκριμένα, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 243.7 έναντι 240.1 της Αρούνοβιτς. Τρίτη κατετάγη η Κλαϊσουμπάν από την Ταϊλάνδη με 219.1. 

Η επίδοση της 
Άννας Κορακάκη στον προκριματικό είχε αφήσει... υποσχέσεις για την πρώτη θέση στο αγώνισμα. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είχε προκριθεί στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (587/600), νωρίτερα το Σάββατο, αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97! 

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, εκτός από το χρυσό και το παγκόσμιο ρεκόρ στο αεροβόλο, αναδείχθηκε τρίτη στο σπορ πιστόλι, ενώ και στους τελικούς και των δύο όπλων προκρίθηκε ως πρώτη.

«Τώρα μπορώ να πω ότι έχει φύγει η ένταση και το απολαμβάνω. Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Η αλήθεια είναι ότι στις προπονήσεις ήμουν καλύτερη και από τις προπονήσεις πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οπότε θα ήταν κρίμα να μην είχα πάρει κάποιο μετάλλιο. Αυτό, όμως, που με χαροποίησε περισσότερο και από το μετάλλιο ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ... Ήταν μία εκπληκτική ημέρα η σημερινή», δήλωσε μεταξύ άλλων η 
Άννα Κορακάκη

Την Κυριακή (13/5), η Άννα Κορακάκη συμμετέχει στο μεικτό 10μ αεροβόλο πιστόλι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αγωνιστεί με τον αδελφό της, Διονύση.

Θερμά συγχαρητήρια στην Άννα Κορακάκη για τη νέα μεγάλη παγκόσμια διάκρισή της, από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο («να επιτυγχάνεις πάντα τους μεγάλους στόχους σου και ν’ ανεβαίνεις πάντα στην κορυφή» τονίζει), τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα («η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους» αναφέρει), τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη («Η Άννα Κορακάκη μας έκανε υπερήφανους ξανά!» γράφει στο Twitter.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Άννα Κορακάκη: Η κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής στον κόσμο (18.01.2017)
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή (0
9.08.2016)






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Με τον καλύτερο τρόπο, η Άννα Κορακάκη και ο Διονύσης Κορακάκης, έκαναν σήμερα Κυριακή την πρώτη τους εμφάνιση ως αθλητικό ζευγάρι στο μικτό αεροβόλου πιστολιού 10 μ., στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ. Τα δύο αδέλφια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αγώνα, με τον Διονύση να είναι ο μοναδικός έφηβος αθλητής στη διοργάνωση και να έχει απέναντί του Ολυμπιονίκες και αθλητές κατά πολύ πιο έμπειρους από αυτόν. Τα δύο αδέλφια σημείωσαν επίδοση στον τελικό 416,7, ενώ δεύτεροι ήρθαν οι Σέρβοι (Αρούνοβιτς και Μίκετς) με 477,5 και πρώτοι οι Ισπανοί (Φρανκέτ και Καρέρα) με 479. Πηγή: kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή