7 Ιουνίου 2015

Στις Κολυμπήθρες της Πάρου, φωτογραφίες.

Στη γνωστή παραλία της Πάρου, στις Κολυμπήθρες, που οι αμμουδιές τους είναι γεμάτες από διάσπαρτους εντυπωσιακούς βράχους, βρεθήκαμε για κάποιες ώρες. Και φυσικά πέρα από το μπάνιο που κάναμε στα κρυστάλλινα, ήρεμα νερά τους, δεν έχασα την ευκαιρία να τραβήξω και κάμποσες φωτογραφίες, ειδικά στους σμιλεμένους από την αποσάθρωση γρανιτένιους βράχους.

Αρκετές φωτογραφίες και λίγα ακόμη λόγια στη συνέχεια:  



Ένας απερίγραπτα όμορφος συνδυασμός βράχου, άμμου και θάλασσας που μόνο η φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει.  




Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βράχοι από γρανίτη, που εξαιτίας της αποσάθρωσης έχουν πάρει απροσδιόριστα σχήματα, που προκαλούν τη φαντασία να επιλέξει σε τι ταιριάζουν. 



Κολυμπήθρες: Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μία μόνο παραλία, αλλά για πολλές μικρές αμμουδιές, κρυμμένες ανάμεσα σε τεράστιους βράχους που προβάλουν μέσα από το νερό ή την άμμο. 


Οι βράχοι, τα γλυπτά αυτά αριστουργήματα της φύσης, δημιουργούν φυσικές κοιλότητες που γεμίζουν με θαλασσινό νερό και μοιάζουν με κολυμπήθρες, έτσι λένε ότι πήραν το όνομά τους. 





Πολλές μικρές αμμουδιές κρυμμένες ανάμεσα στους βράχους



Κολυμπήθρες: Μια γραφική παραλία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς...



Οι Κολυμπήθρες, πολύ κοντά στη Νάουσα της Πάρου, στο δυτικό τμήμα του όρμου, το καλοκαίρι προσελκύουν πάρα πολύ κόσμο. Εμείς, μιας και βρεθήκαμε εκεί προς τα τέλη της άνοιξης σταθήκαμε τυχεροί, είχαμε σχετική άνεση...


Και μια έκπληξη: Εκείνες τις ώρες στις Κολυμπήθρες δεν ήμασταν μόνο εμείς που κάναμε φωτογράφηση, αλλά και υπήρχε και ένα ολόκληρο συνεργείο κάποιας εταιρείας, που με φόντο τους βράχους και τη θάλασσα, φωτογράφιζε ...νυφικά! (φωτογραφία κάτω):



Κολυμπήθρες, στο βάθος διακρίνεται η κατάλευκη Νάουσα της Πάρου, από την οποία απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα.


Κολυμπήθρες, κάπου εκεί στη σκιά που προσφέρουν τα λιγοστά δέντρα καθίσαμε. Κάναμε και το μπάνιο μας στα κρυστάλλινα, ρηχά, ανοιχτογάλανα νερά

Στην περιοχή εντοπίσαμε δυο ταβέρνες - εστιατόρια. Σε μια από αυτές καθίσαμε και φάγαμε τα νόστιμα θαλασσινά μας, σε σχετικά καλές τιμές μάλιστα, ίσως λόγω εποχής, το καλοκαίρι σίγουρα οι τιμές ανεβαίνουν... 

Αν βρεθείτε στην Πάρο, φυσικά και θα επισκεφθείτε τις Κολυμπήθρες, έχουν κάτι μοναδικό...

Φωτογραφίες (και τα λίγα κείμενα): Takis Ant 

2 σχόλια:

  1. πολύ καλές φωτογραφίες, φαίνεται να αξίζει τον κόπο να το επισκεφθει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο Τακη πολη ωραιες φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή