30 Ιουνίου 2019

Ιούνιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Προεκλογικός μήνας ο Ιούνιος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές. Δέκα σκίτσα του Ιουνίου που ξεχωρίσαμε από την ελληνική επικαιρότητα:

Σκίτσο, επάνω αριστερά, του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (10.6.2019). Εκλογές κατακαλόκαιρο, στις 7 Ιουλίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο. Χαλάνε τα μπάνια του λαού αλλά και του ... Αλέξη Τσίπρα! 

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα με χρονολογική σειρά: 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (4.6.2019). Το στρατηγικό λάθος φέρνει τη στρατηγική ήττα! Το κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρόσφατες εκλογές, θα το καταλάβει και η Φώφη Γεννηματά (με την απομάκρυνση από το ΚΙΝΑΛ του Ευάγγελου Βενιζέλου) στις επόμενες!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (5.6.2019). Βροχή οι ψηφοθηρικές τροπολογίες από την κυβέρνηση στη Βουλή ένα περίπου μήνα πριν τις εκλογές και με την αντιπολίτευση να απέχει. Ν. Βούτσης: Κλείνουμε και ξεπουλάμε! Τροπολογίες στα μέτρα σας! 

Σκίτσο του Αρκά, από το ARKAS -The Original Page (11.6.2019). Το πακετέρισμα του «ηθικού πλειονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προβλεπόμενη αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου:

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (17.6.2019) Το βατό θέμα των μαθηματικών στις Πανελλαδικές εξετάσεις:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (19.6.2019). Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα "όλα τα 'χει ο μπαξές"! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (20.6.2019). Πάρτι Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο, παρά τον "πάγο" από την Ευρώπη που απειλεί με μέτρα και κυρώσεις την Τουρκία εάν δεν τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (22.6.2019). Τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ και ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τη δική του μάχη με τους Τούρκους στη λεκάνη της Μεσογείου!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (26.6.2019). Ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (NBA), Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν χάνει ευκαιρία να προβάλει την Ελλάδα. Κάποια στιγμή στην τελετή βράβευσής του πόζαρε με ανοιχτό το σακάκι του για να φανεί ότι είναι φοδραρισμένο με τον Παρθενώνα! Όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, με την παραγκα του Καραγκιοζη! 

Σκίτσο του Κώστα Βλάχου (27.6.2019). Προεκλογική περίοδος με παραπληροφόρηση, fake news και πολύ "λάσπη" στα ΜΜΕ:

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου