13 Μαρτίου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 13.3.2020

Σε μια πρωτόγνωρη τελετή με ελάχιστους προσκεκλημένους (που απέφυγαν ακόμη και τις χειραψίες), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ορκίστηκε σήμερα η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα μπορούσε η ορκωμοσία να γίνει και μέσω ... SKYPE, όπως δείχνει το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή".

Και ένα ακόμη σκίτσο, του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή", σχετικό με τον απερχόμενο Προκόπη Παυλόπουλο, που πλέον χωρίς την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπροστά στον προεδρικό καναπέ, δείχνει ...πολύ μικρός !

Το σχετικό ρεπορτάζ:

Ορκίστηκε ΠτΔ η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου 

Η ιστορική ορκωμοσία της πρώτης Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, σε μια πρωτόγνωρη τελετή, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όλα διεξήχθησαν εν μέσω ειδικών μέτρων με κυρίαρχα εκείνα αφενός της παρουσίας μικρού αριθμού βουλευτών, κυβερνητικών στελεχών, και προσκεκλημένων, και αφετέρου της αποφυγής οποιασδήποτε χειραψίας.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας παρόντες εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν μόνο οι υπουργοί -με αναπληρωτές και υφυπουργούς να απουσιάζουν, ενώ ολιγομελείς ήταν και οι αντιπροσωπείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, επικεφαλής των οποίων ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωτεινή Γεννηματά, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος, και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Ι.Βαρουφάκης.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι οι υπάλληλοι της Βουλής που είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον της προετοιμασίας των διαδικαστικών φορούσαν άπαντες λευκά γάντια, ενώ μικρά δοχεία με αντισηπτικό ήταν τοποθετημένα σε πολλά σημεία, στα έδρανα και στους διαδρόμους.

Μετά από μια σύντομη δέηση που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα θρησκευτικό όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας, Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδος, να φυλάττω το Σύνταγμα, τους νόμους, και να μεριμνώ για πιστή στήριξη τους, να υπερασπίζομαι την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα, τις ελευθερίες των Ελλήνων, και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού».

Τότε οι παρευρισκόμενοι επισφράγησαν την τελετή λέγοντας «Αξια» για να ακολουθήσει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου ορκωμοσίας, κατά σειρά από την νέα Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο.

Η συνέχεια της διαδικασίας: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και μετάβαση στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Πρ. Παυλόπουλο.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου