22 Μαρτίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 22.3.2020

Η Μέρκελ στο σούπερ μάρκετ με μικρό καλάθι

Στο σούπερ μάρκετ όπου κάνει συνήθως τις αγορές της, στο κέντρο του Βερολίνου, βρέθηκε και χθες η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD και άλλα γερμανικά μέσα, η καγκελαριος ήταν χαλαρή, δεν φορούσε μάσκα ή γάντια, και αγόρασε πολύ λίγα πράγματα - μεταξύ άλλων κρασί, σαπούνι και δυο ρολλά χαρτί τουαλέτας, δίνοντας το «καλό παράδειγμα» όπως σχολίασαν πολλοί χρήστες στο Twitter. 


Tobias Buck @TobiasBuckFT
·21 Μαρ
The chancellor shows how to shop responsibly in the age or Covid-19 - Angela Merkel at her local supermarket picking up cherries, soap, loo paper and four bottles of wine...


Η Μέρκελ έχει τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίσει επανειλημμένα «μη αλληλέγγυα συμπεριφορά» τις αγορές πανικού που παρατηρούνται καθημερινά και στη Γερμανία, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά.

Τα τρία καρότσια του Παπαδημούλη!

Από την άλλη μεριά, για μια σύγκριση, έχουμε το περιστατικό με τα τρία καρότσια του «εκπροσώπου του ελληνικού λαού» στο Ευρωκοινοβούλιο, Δημήτρη Παπαδημούλη! 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορταζ στο Mega, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, χρειάζεται τουλάχιστον τρία βαρυφορτωμένα καρότσια για να εφοδιάσει το σπίτι του εν μέσω επιδημίας κορονοϊού. Τo κανάλι έδειξε εικόνες με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έναν συνοδό του να μεταφέρουν τρία καρότσια από το σούπερ μάρκετ. Μάλιστα οι παρουσιαστές της εκπομπής «Mega Mag» σχολίασαν ότι αυτή η εικόνα είναι ένα «παράδειγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και μάλιστα από έναν εκπρόσωπο του λαού». 

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr , 
twitter.com, protagon.gr

Σχετική ανάρτηση: 
Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.3.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου