11 Μαρτίου 2020

Φωτογραφίες: Η Ιταλία σε καραντίνα

Πρώτα ήταν η Λομβαρδία, μία περιοχή 16 εκ. ανθρώπων, η οποία τέθηκε σε καραντίνα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτό μέχρι τη Δευτέρα, όταν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte ανακοίνωσε ότι τα μέτρα αφορούν πια όχι μόνο το βόρειο τμήμα της γειτονικής χώρας αλλά κάθε εκατοστό ιταλικής γης. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται, οι μετακινήσεις είναι αποδεκτές μόνο για να πάει κανείς στη δουλειά του ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Ιταλία: 631 νεκροί από τον κορωνοϊό - 168 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε χθες σε 631 από 463, μια άνοδος 168 θανάτων μέσα σε μια μέρα, όπως ανακοίνωσε Ιταλός αξιωματούχος. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 10.149 από 9.172. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 


Το Μιλάνο και η ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας ήταν το πρώτο μέρος που τέθηκε σε καραντίνα. Μετά τη Λομβαρδία, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, ότι ολόκληρη η χώρα τίθεται σε καραντίνα με ισχύ έως και τις 3 Απριλίου. 

"Όλοι στο σπίτι" γράφει το χθεσινό χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της La Repubblica. Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους, μετά την Κίνα, εξαιτίας του κορονοϊού στον πλανήτη. 

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός της είναι γηρασμένος. Έτσι, τα δρακόντεια μέτρα που πάρθηκαν μοιάζουν απολύτως αναγκαία. 

Το χρονικό της εξάπλωσης της επιδημίας στη γειτονική χώρα ξεκινά ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου. 

Οι εικόνες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους.

Λίγο πριν, το πιο διάσημο καρναβάλι του πλανήτη, εκείνο της Βενετίας είχε ακυρωθεί.

Βενετία, λίγο πριν την ματαίωση του καρναβαλιού

Βενετία, πλατεία Αγίου Μάρκου. Το καρναβάλι έχει  ακυρωθεί

Η ζωή συνεχίστηκε για τους Ιταλούς κατοίκους και τους τουρίστες, τα μέτρα όμως άρχισαν να γίνονται σιγά σιγά δρακόντεια. 


Οι εικόνες με μάσκες ήταν το λιγότερο συνηθισμένες. Το ίδιο, βέβαια, ίσχυσε και σε διάσημα αξιοθέατα όπως η Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη.

Τα μαγαζιά και τα εστιατόρια είναι άδεια

Ακόμα και θρυλικά εστιατόρια όπως το Biffi κοντά στην Piazza del Duomo, δεν εξυπηρετούν κανέναν μα κανέναν πελάτη.

7 Μαρτίου 2020: Οι αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Ιταλίας διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

8 Μαρτίου 2020: Ο κεντρικός σταθμός των τρένων στο Μιλάνο είναι άδειος από κόσμο. Μία περιοχή 16 εκ. ανθρώπων περίπου βρίσκεται σε καραντίνα.

Στις αποβάθρες, η σιωπή που επικρατεί θυμίζει δυστοπικό σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Πηγές: esquire.com.gr και 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου