8 Μαρτίου 2020

Αντιδράσεις στις δηλώσεις του ανεύθυνου αντιπρύτανη: «Κατασκευασμένος ο κορωνοϊός, υπάρχει εμβόλιο»!

Σε μια αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ανδρέας Γιαννακουδάκης, υποστηρίζοντας ότι «ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος» και ότι «ήδη υπάρχει το εμβόλιο»! Μετά το σάλο που προκάλεσε έκανε λόγο για «ατυχή επιλογή» του! 

«Μπορώ να υποθέσω ότι ο ιός αυτός είναι κατασκευασμένος, το πιθανολογώ. Και μπορώ να υποθέσω το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή τη στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «TV100» και στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης».

"Πιθανολογεί" δημοσίως, τροφοδοτώντας τα "σενάρια συνωμοσίας", ο παντελώς ανεύθυνος αντιπρύτανης του ΑΠΘ πάνω σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλά στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του "απαιτεί υπεύθυνη στάση" από όλους μας και πολύ περισσότερο από όσους αποτελούν μέλη των πανεπιστημιακών αρχών της χώρας. 


Βίντεο: Αντιπρύτανης ΑΠΘ: "Κατασκευάστηκε τεχνητά ο Κορωνοϊός"

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Γιαννακουδάκης προχώρησε σε "διευκρινιστική" δήλωση, κάνοντας λόγο για «ατυχή επιλογή»: «Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση -σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας» είπε.

Και συνέχισε: «Προσωπικά δεν θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο». «Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του ΑΠΘ και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά» έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Γιαννακουδάκης. Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει...

Πηγές: Με στοιχεία από naftemporiki.gr , iefimerida.gr , youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου