27 Ιανουαρίου 2022

Σκίτσα: Η χιονοθύελλα «Ελπίδα» στην Αττική, μέρος 2ο

H χιονοθύελλα της «Ελπίδας» έντυσε στα λευκά την Αττική την Δευτέρα, μόνο που αυτή τη φορά το σκηνικό δεν ήταν ειδυλλιακό. Οι βασικές οδικές αρτηρίες (και κυρίως η Αττική Οδός) ήταν για ώρες μποτιλιαρισμένες, ενώ πολλές περιοχές δεν είχαν ρεύμα. 

Εδώ σε δέκα ακόμη σκίτσα:

Αριστερά: Σε σκίτσο της Έφης Ξένου στα "Νέα" ο υπουργός "Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας" Χρ. Στυλιανίδης "εν δράσει". Διαχειρίζεται (χωρίς επιτυχία) τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονοθύελλα, ενώ για το χάος στην Αττική Οδό υποστηρίζει ότι οι όποιες ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στην εταιρεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνει τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό οδηγούς... "Μπήκατε στο τελευταίο μίλι" τους λέει! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

Η Περιφέρεια Αττικής και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αδρανούν... έχουν έλλειψη εκχιονιστικών... Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Ποροχή! Ακραία ...κερδικά φαινόμενα! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι":

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» και η συγγνώμη Μητσοτάκη. Ζήτησε μία «προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό» όπως είπε ο πρωθυπουργός. «Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως» πρόσθεσε. Εδώ η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή:

Συγγνώμη, δεν είχαμε καρότο, είχαμε μαστίγιο! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Από το παγωμένο Χαλάνδρι, όπου υπήρξαν προβλήματα και με το ρεύμα, ένα τηλεφώνημα στον ΔΕΔΔΗΕ. .. Σκίτσο του Ηλία Μαρκή στην "Καθημερινή": 

Το επιτελικό κράτος, το πήρε ο κατήφορος! Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη: 

Όμως η "προπαγάνδα" δούλεψε καλά! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου:

Μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να έκανε πάντα "τρύπες στο νερό", αλλά τώρα το νερό πάγωσε! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου