28 Ιανουαρίου 2022

«Κορυφαίοι προορισμοί» Ρόδος και Σαντορίνη

Στην παγκόσμια κατάταξη των δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών προορισμών για τους χρήστες του TripAdvisor το 2022 εστιάζει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο γνωστά ελληνικά νησιά, η Ρόδος και η Σαντορίνη. 

Η Ρόδος εμφανίζεται στο Νο 3 των προτιμήσεων, καθώς, όπως τονίζει η γερμανική εφημερίδα, «προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό για όσους θέλουν να νιώσουν το καλοκαίρι στην παραλία, την αίσθηση της αρχαίας Ελλάδας στην Ακρόπολη της Λίνδου και την αύρα των σταυροφόρων στην παλαιά πόλη της Ρόδου ή έστω θέλουν να απολαύσουν τη φύση με μία επίσκεψη στη μαγευτική Κοιλάδα των Πεταλούδων, στα βορειοανατολικά του νησιού». Στη φωτογραφία επάνω αριστερά η παλιά πόλη της Ρόδου.

Στο Νο 10 των επιλογών εμφανίζεται η Σαντορίνη. «Ένα από τα πιο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, που δυστυχώς υπερκατοικείται πλέον από influencers και νεόπλουτους επισκέπτες πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. «Νησί ηφαιστειογενές που οφείλει στη φυσική ομορφιά του την φήμη ως ονειρεμένου ταξιδιωτικού προορισμού. Το βραχώδες τοπίο διασπούν χαρακτηριστικά λευκά σπίτια σε σχήμα κύβου στους δύο μεγαλύτερους οικισμούς, τα Φηρά και την Οία, με τις πολύχρωμες στέγες τους. Μοιάζουν να αιωρούνται σε απόκρημνες πλαγιές πάνω από τον υποθαλάσσιο κρατήρα (του ηφαιστείου)».


Κορυφαία προτίμηση το 2022 για τους χρήστες του TripAdvisor είναι η Μαγιόρκα, στην Ισπανία, ενώ στην πρώτη 20άδα περιλαμβάνονται τουριστικοί προορισμοί διεθνούς φήμης όπως το Ντουμπρόβνικ*, το Κάιρο, η Χαβάη και η Αρούμπα.

Πηγή: Deutsche Welle 

* Δείτε και αυτό: Dubrovnik το Μαργαριτάρι της Αδριατικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου