20 Ιανουαρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.1.2022

Σε ταβέρνα στο Πικέρμι ο Πολάκης: «Περιμένω έλεγχο για τον κορωνοϊό» δηλώνει.

Κομμώσεις «Βαν Γκογκ»: Γιατί μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατράπηκαν σε... κομμωτήρια και γυμναστήρια;
Τι κρύβει το παράξενο πάρκο ενός ολιγάρχη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας;

Σε ταβέρνα στο Πικέρμι ο Πολάκης.

Για φαγητό σε ταβέρνα στο Πικέρμι βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε με το γνωστό του ύφος, να γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στο Facebook, την παρουσία του εκεί και να σχολιάσει: «Περιμένω έλεγχο για τον κορωνοϊό, αλλά μάλλον το περιπολικό από το ΑΤ Μοσχάτου δεν έχει καύσιμα για μέχρι εδώ», έγραψε σκωπτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες εκείνου και της παρέας του.

Ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη:

Πηγή: protothema.gr

Μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατράπηκαν σε... κομμωτήρια

Μουσεία και θέατρα στην Ολλανδία μετατρέπονται προσωρινά σε κομμωτήρια και γυμναστήρια για να διαμαρτυρηθούν για τα άδικα, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα για τον κορωνοϊό. Η διαμαρτυρία της Τετάρτης ήρθε μετά από την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να χαλαρώσει τους ισχύοντες περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας σε ορισμένες επιχειρήσεις. Από την απόφαση, ωστόσο, εξαιρέθηκαν τα μουσεία και τα θέατρα, τα οποία πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
Κάπως έτσι πολλά θέατρα, αίθουσες συναυλιών και μουσεία στην Ολλανδία αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα ευφάνταστο τρόπο, αλλάζοντας δραστηριότητα. Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, για παράδειγμα, άνοιξε για να υποδεχτεί όσους χρειάζονται κούρεμα και περιποίηση νυχιών και το Μουσείο Φρανς Χαλς στο Χάαρλεμ χρησιμοποιήθηκε για μαθήματα γυμναστικής.
Πηγή: clickatlife.gr

Το παράξενο πάρκο ενός ολιγάρχη
Ivan Nechepurenko / The New York Times


Οι κάτοικοι της γεωργιανής κωμόπολης Σεκβετίλι, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, έγιναν μάρτυρες ενός σουρεαλιστικού θεάματος: γιγάντια, αιωνόβια δέντρα έπλεαν όρθια στη θάλασσα. Επιβλητικές μανόλιες, τουλίπες και άλλα πολύχρωμα είδη φυτών μεταφέρονταν με φορτηγίδες σε πάρκο, δημιουργία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου και πρώην πρωθυπουργού της Γεωργίας την περίοδο 2012-13, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο οποίος συνεχίζει να ασκεί επιρροή, παρά την απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική σκηνή.
Το Βοτανικό Πάρκο Σεκβετίλι, αντικατοπτρίζει το κραυγαλέο εκκεντρικό γούστο του 65χρονου δημιουργού του. Το κεντρικό μονοπάτι περιστρέφεται γύρω από τεχνητή λίμνη γεμάτη με φλαμίνγκο, πελεκάνους και άλλα εξωτικά πτηνά. Ολα σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον Ιβανισβίλι, ενώ μεταλλικός φράκτης χωρίζει το ανοικτό στο κοινό πάρκο, από το κτήμα και την έπαυλή του. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά ο Ιβανισβίλι λέει ότι το έργο του κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πολλοί κάτοικοι δηλώνουν τον θαυμασμό τους για την πρωτοβουλία με περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι στιγμής. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ιβανισβίλι τον παρομοιάζουν με φεουδάρχη. Ο Ιβανισβίλι έχτισε την περιουσία του (σήμερα 6 δισ. δολ. – μεγαλύτερη από τον κρατικό προϋπολογισμό) στη Ρωσία, δημιουργώντας όμιλο χαλυβουργιών και πιστωτικών ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια του μετασοβιετικού χάους.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου