12 Ιανουαρίου 2022

Εντυπωσιακή τοιχογραφία στο Τζάνειο νοσοκομείο

Ένα εντυπωσιακό mural 
(τοιχογραφία), αφιερωμένο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου.

Το υπέροχο έργο, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα υγειονομικό να κρατά στα χέρια της ένα λευκό τριαντάφυλλο, υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία που βρίσκεται στο βοηθητικό κτίριο επί των οδών Αφεντούλη και Ζαννή, επιχειρεί να εκφράσει για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας προς τους υγειονομικούς.


Αντίστοιχα έργα «στολίζουν» και άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο ΑΧΕΠΑ, μια μεγάλη τοιχογραφία στην πρόσοψη απεικονίζει έναν καταπονημένο νοσηλευτή με μάσκα και ακριβώς δίπλα το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε».


Το έργο αυτό είναι το πρώτο έργο της ομάδας UrbanAct, στο πλαίσιο της δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία». Ο σχεδιασμός της δράσης από την ομάδα, τον κορμό της οποίας αποτελούν δέκα άτομα, ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας. «Παρεμβαίνουμε σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο και λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού που βιώνουμε», είχε δηλώσει ο συντονιστής της ομάδας UrbanAct, Κυριάκος Ιωσηφίδης.

Πηγή: kathimerini.gr


Δείτε και αυτά:
Εντυπωσιακές τοιχογραφίες αναβιώνουν εικόνες της Ελληνικής Επανάστασης
Τοιχογραφία: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου