9 Ιανουαρίου 2022

Σκίτσα: Επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Επιστρέφουν αύριο, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, οι μαθητές στα σχολεία με επιπλέον τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Εδώ σε σκίτσα:
Αριστερά: Τώρα τρέχουμε και "don't look ... back", φαίνεται να λέει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στην Realnews.


Η υπουργός Παιδείας μιλάει στα παιδιά για τα μέτρα. Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην "Αυγή":

Κατά την επιστροφή αύριο των μαθητών στα σχολεία, τρεις είναι οι σημαντικότερες αλλαγές: 
1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test την εβδομάδα που έρχεται αντί για δύο.
2. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ (δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο σταθερών self test) κάθε μέρα για 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος. 

Θα μπορούσε να είναι ανάρτηση (στο twitter) του Αλέξη Τσίπρα. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Επιστροφή στο σχολείο. Σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου για τον "Ημεροδρόμο":

Τα παιδάκια να εκπαιδευτούν και οι κορωνοϊοί να ... Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου