11 Ιανουαρίου 2022

Eπίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Oμάδα περίπου 15 ατόμων που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλε, περίπου στη 1:30 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και χτύπησε καθηγητή, την ώρα που παρέδιδε μάθημα, μπροστά στα μάτια των φοιτητών. Μάλιστα, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Ο καθηγητής, που πήγε μόνος του στον "Ευαγγελισμό" για την παροχή των πρώτων βοηθειών, σε μία πρώτη του προφορική κατάθεση υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρεις συναδέλφους του, με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία.

Τη νέα αυτή άσκηση βίας, που "τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου", καταδίκασε "απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο" ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης. Σήμερα το μεσημέρι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, περιέγραψε ο κ. Μπουραντώνης, εισέβαλε «με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα, παρουσία φοιτητών και φοιτητριών που το παρακολουθούσαν».

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δείτε και αυτό: Απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ και αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου