11 Απριλίου 2023

Τα «Ωραία» της Ημέρας 11.4.2023

Η τεχνητή νοημοσύνη «ανέδειξε» την κορυφαία 11αδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Μυστηριώδης δακτύλιος κόκκινου φωτός εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό πάνω από την Ιταλία.
Πουλήθηκαν αντί μεγάλου χρηματικού ποσού τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η τεχνητή νοημοσύνη «ανέδειξε» την κορυφαία 11αδα στην ιστορία

Το ChatGPT -μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία κυκλοφόρησε από την OpenAI τον Νοέμβριο 2022- έχει κάνει γνωστή την ισχυρότερη ενδεκάδα όλων των εποχών.
Έτσι τερματοφύλακας είναι ο νυν αρχηγός της Πάρμα, 45χρονος Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Μπροστά του η γραμμή τεσσάρων παικτών -από τα δεξιά προς τα αριστερά- αποτελείται από τους Καφού, Φράνκο Μπαρέζι, Φραντς Μπεκενμάουερ και Πάολο Μαλντίνι.
Οι τρεις «μέσοι» είναι οι, Γιόχαν Κρόιφ, Ζινεντίν Ζιντάν και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ενώ στην επίθεση εκατέρωθεν του Πελέ είναι οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.
Στη φωτογραφία επάνω αριστερά οι Πελέ και Μαραντόνα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστηριώδης δακτύλιος κόκκινου φωτός πάνω από την Ιταλία

Ένας πελώριος, κόκκινος ουράνιος σχηματισμός εμφανίστηκε προ ημερών στον νυχτερινό ουράνιο θόλο πάνω από την πόλη του Ποσάνιο στη βόρεια Ιταλία στις 27 Μαρτίου. Η κόκκινη άλως, διαμέτρου 360 χιλιομέτρων, προφανώς δε βρισκόταν ακριβώς πάνω από την πόλη, αλλά πάνω από την κεντρική Ιταλία και εν μέρει την Αδριατική Θάλασσα. 
Εξαφανίστηκε μέσα κλάσματα δευτερολέπτου, που σημαίνει πως ελάχιστοι πιθανότατα παρατήρησαν το απόκοσμο φαινόμενο. Ωστόσο, ο Βάλτερ Μπινότο, ένας φωτογράφος φύσης, κατάφερε να αποτυπώσει το βαθυκόκκινο ουράνιο δακτύλιο.
Η εμφάνιση του φωτεινού αυτού δακτυλίου, γνωστού ως ELVE, από τα αρχικά του επιστημονικού προσδιορισμού «εκπομπή φωτός και διαταραχών πολύ χαμηλής συχνότητας λόγω πηγών ηλεκτρομαγνητικών παλμών», οφείλεται στα σύννεφα καταιγίδας που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από την Ιταλία.
Τα ELVE είναι ένας σπάνιος τύπος διαταραχών της στρατόσφαιρας/μεσοσφαίρας που προκύπτουν από το έντονο ηλεκτρικό φορτίο λόγω καταιγίδων.
Ο δακτύλιος κόκκινου φωτός δημιουργείται όταν ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί που προκαλούνται από ισχυρούς κεραυνούς φτάνουν μέχρι την ιονόσφαιρα, το ιονισμένο στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται σε ύψος από τα 60 μέχρι τα 640 χιλιόμετρα.
Πηγές: LiveScience, kathimerini.gr

Μεγάλο χρηματικό ποσό για τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Θραύση έκαναν τα γυαλιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσαν, τα γυαλιά του δοθηκαν στη δημοπρασία αντί 25.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τη ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα.
Νέος τους κάτοχος, έγινε ένας νεαρός εφοπλιστής, που σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 έχει αγάπη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και στα αντικείμενα που σχετίζονται με αυτόν.
Στην δημοπρασία εκτίθενται επίσης αντικείμενα και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων, αθλητών και καλλιτεχνών από τον ελληνικό και τον διεθνή χώρο.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου