6 Απριλίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.4.2023

Με επικεφαλής -μαριονέτα*- τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, το "Εθνικό Κόμμα - Ελληνες" θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στις εκλογές και να μπει στη Βουλή! Τα νήματα φυσικά κινεί από την φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Σημειώνεται ότι με βάση πρόσφατο νόμο, απαγορεύεται η κάθοδος στις εκλογές υποψηφίων που έχουν ακόμη και πρωτόδικες καταδίκες για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα η απαγόρευση αυτή ισχύει και στις περιπτώσεις εκείνες που οι καταδικασθέντες δεν ηγούνται κομματικών σχηματισμών, αλλά αποτελούν την πραγματική τους ηγεσία. 
Καλείται λοιπόν το ανώτατο δικαστήριο, εφαρμόζοντας τον πρόσφατο νόμο, και να κρίνει αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις για την απαγόρευσή του κόμματος "Εθνικό Κόμμα - Ελληνες" (του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, πρώην βουλευτής της, Ηλία Κασιδιάρη) να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. (Δείτε και αυτό: Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.4.2023)

*Μαριονέτα: (από el.wiktionary.org) Ομοίωμα, συνήθως ανθρώπου, με κινητά μέλη, τα οποία κρέμονται από σπάγκο ή εύκαμπτο σύρμα, για να μπορεί κάποιος να τα κινεί, δίνοντας την εντύπωση ότι κινείται από μόνο του και χρησιμοποιείται στο κουκλοθέατρο. 
(μεταφορικά, μειωτικό) άτομο το οποίο ενεργεί υπακούοντας σε άλλα άτομα και δεν χρησιμοποιεί τη δική του βούληση. Συνώνυμα: αχυράνθρωπος, υποχείριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου