18 Απριλίου 2023

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ παράλληλα ζητά την άρση της ασυλίας του στο ευρωκοινοβούλιο μετά από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την καταγγελία "καταφανώς ψευδή και συκοφαντική". Το περιστατικό συνέβη προ τριετίας στις Βρυξέλλες, ενώ η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλεχος του ΠαΣοΚ. 

Οι βελγικές αρχές ερευνούν την καταγγελία. Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του. Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά απαντήσεις, ενώ αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ αφήνει και το ΠαΣοΚ που κάνει λόγο για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.
Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός κόμματος και της Ευρωομάδας του. «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

ΝΔ ζητά απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία διερωτάται «σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Και προσθέτει: «Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΠαΣοκ: Ντροπή να διαρρέουν ονόματα. «Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει  σε ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ. Και 
μεταξύ άλλων προσθέτει: «Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον». 

Σχετικά με την άμεση ή μη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνονται και τα εξής: 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1, είπε: «Υπήρχαν παλαιότερα, πριν από αρκετό καιρό, κάποιες απροσδιόριστες φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.
Επίσης, μιλώντας αργότερα σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με παλαιότερη κλήση του Αλ. Γεωργούλη, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επειδή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη, όταν ακούστηκε κάτι αόριστο, να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Πηγές: tovima.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου