26 Απριλίου 2023

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.4.2023

Δημοσκόπηση Marc: Aνοίγει ξανά η "ψαλίδα"
 υπέρ της ΝΔ όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ενώ η διαφορά στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου ήταν στο 5,2%. Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,1%, με τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποχώρησε στο 9% και το ΚΚΕ ενισχύθηκε στο 6,1%. Το κόμμα Κασιδιάρη εμφανίζει μικρή αύξηση, φτάνοντας στο 3,9%, η Ελληνική Λύση πτωτικές τάσεις με 3,7%, όπως και το ΜέΡΑ25 με 3,6%. capital.gr

Βουλευτικές εκλογές: 47 υποψηφιότητες κομμάτων στον Άρειο ΠάγοΤα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων. Το κόμμα "ΕΑΝ" του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, όπως και το κόμμα "Έλληνες" του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει την ηγεσία ο απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δημήτρης Χατζηλιάδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σουδάν: 
Ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας. 
Το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα περίπου στις 16:00. Οι μάχες στο Σουδάν συνεχίζονταν χθες παρά το ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θεωρητικά εφαρμόζεται κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν τα μέρη, χάρη σε μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, για 72 ώρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προεκλογικά από ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη στις 18:00, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Χθες στη συνένευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV, μεταξύ άλλων είπε: «Το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς». «Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».
Τσίπρας: Την Ιτέα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 17:30 το απόγευμα, θα συνομιλήσει με πολίτες στο bace 89 cafe. Χθες, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά είπε: "Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας. Έρχεται η ξαστεριά της αλλαγής".
Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συναντηθεί στις 17:00 με υγειονομικούς, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς". Μιλώντας χθες στα Ιωάννινα ζήτησε «Να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι ενός ψευτοδιλήμματος μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη».
Βαρουφάκης: Δίνοντας χθες το περίγραμμα του τι είναι τελικά το Σχέδιο «Δήμητρα» ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνουμε συναλλαγές αντί να πληρώνουμε τις τράπεζες. Πλατφόρμα συναλλαγών είναι, όχι νόμισμα! Κόβουμε δηλαδή τον μεσάζοντα, τις τράπεζες και κάνουμε τις συναλλαγές μεταξύ μας με μηδενικό κόστος» είπε.

Το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη το καλύτερο δώρο για τον Μητσοτάκη


Πέθανε χθες σε ηλικία 96 ετών ο Χάρι Μπελαφόντε. Ζητήσαμε από την τεχνητή νοημοσύνη (chat.openai.com) να μας γράψει ένα σύντομο ιστορικό του. Τι μας έδωσε:
«Ο Χάρι Μπελαφόντε ήταν ένας ταλαντούχος τραγουδιστής από την Τζαμάικα. Ήταν γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για τη μουσική του και την εκπληκτική φωνή του. Όταν ήταν μικρός άρχισε να τραγουδά στην εκκλησία της πόλης του. Σύντομα ανακαλύφθηκε από έναν τοπικό παραγωγό, ο οποίος τον προσέλαβε να τραγουδά στην τηλεόραση. Με την πάροδο του χρόνου, έγινε διάσημος και ξεκίνησε να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο. Το ταλέντο του και η φωνή του έκαναν εντύπωση στο κοινό και οι συναυλίες του γίνονταν πάντα sold-out. Ωστόσο, ο Χάρι δεν ήταν μόνο ένας τραγουδιστής. Ήταν επίσης ένας ακτιβιστής και αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πολλές φορές συμμετείχε σε διαδηλώσεις και πορείες, που αντιμετώπιζαν τον ρατσισμό και τη διάκριση. Ο Χάρι Μπελαφόντε ήταν ένας πραγματικός ήρωας και εμπνευστής. Το έργο του στη μουσική και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια μνήμη για πάντα». 

Ξαφνική αδιαθεσία του Ερντογάν. Πανικός προκλήθηκε στην Τουρκία από την ξαφνική αδιαθεσία του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ζωντανή μετάδοση από το τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7, με τον δημοσιογράφο να ζητά άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται απότομα. Υστερα από περίπου δέκα λεπτά, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ξανά, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως αντιμετώπιζε στομαχική διαταραχή λόγω της κόπωσης από τον προεκλογικό αγώνα. Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας ολοκληρώθηκε εντός ολίγων λεπτών καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος. kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου