22 Μαΐου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 22.5.2023

Αμέσως μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αφού ανέλεβε την ευθύνη για τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τη μάχη (την αρχηγία), προσπαθεί να ανασυντάξει τα κομμάτια του! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Ένα σύντομο ρεπορταζ:

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και μια προσπάθεια να εξηγηθεί η βαριά ήττα του κόμματος.

«Εχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραπάνω αναφορά δεν έμεινε αναπάντητη από το ΠΑΣΟΚ, που μεταξύ άλλων σχολίασε με αιχμηρό τρόπο πως «οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, λες και δεν μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία», «θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη» και «κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου