7 Μαΐου 2023

Οι Γελοιογραφίες της Ημέρας 7.5.2023

Ενόψει του 
ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου, χωρίς αυτό να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή, οι πολιτικοί αρχηγοί μιλάνε σε ένα και μόνο ψηφοφόρο που κοιμάται. Μιλάνε μάλιστα ψιθυριστά γιατί όποιος τον ξυπνήσει θα φάει μαύρο!

Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί σε στενό, ασφυκτικό πλαίσιο, σε 6 θεματικές ενότητες, με προκαθορισμένες ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις! Έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή που ακολουθεί, ζητά να του διαβάσει κάποιος άλλος (ο Αλέξης Τσίπρας;) την απάντησή του γιατί, όπως λέει, ξέχασε τα γυαλία του!

Και λίγα λόγια για το νιμπέιτ:

Το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Θα υπάρχουν οι εξής θεματικές ενότητες: 
Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
Περιβάλλον και Ενέργεια 
Νέα Γενιά.

Σύμφωνα με όσα καθορίστηκαν, οι ερωτήσεις θα ξεκινήσουν να τίθενται στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η φορά της κίνησης του ρολογιού. Έτσι στην πρώτη ενότητα οι ερωτήσεις θα ξεκινήσουν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 2η από τον κ. Αλέξη Τσίπρα, στην 3η από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη κοκ. 

Κάθε δημοσιογράφος θα έχει στη διάθεση του 30 δευτερόλεπτα για να θέσει την ερώτηση του, την οποία ο πολιτικός αρχηγός στον οποίο θα απευθύνεται θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 1,5 λεπτά. Υπάρχει η δυνατότητα ο δημοσιογράφος να επανέλθει στο ίδιο ερώτημα με ερώτηση διάρκειας 15 δευτερολέπτων ενώ η απάντηση του πολιτικού αρχηγού στη δευτερολογία του θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 45 δευτερόλεπτα. Στο τέλος του ντιμπέιτ κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά προκειμένου να πραγματοποιήσει την καταληκτική του τοποθέτηση.

Συντονιστής του θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι: Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open), Ράνια Τζίμα (Mega).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου