15 Μαΐου 2023

Χειραψία και πολιτικός πολιτισμός

Θέλοντας να προάγει τον πολιτικό πολιτισμό, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΜέΡΑ25 στην Κυψέλη. Παρότι τα στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων χαιρέτησαν τυπικά και ευγενικά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη του ΜέΡΑ25 το απέφυγαν. Το περιστατικό, που σχολιάστηκε με αιχμηρό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαρακτηρίστηκε ως αγένεια των στελεχών του ΜέΡΑ25, έγινε το Σάββατο στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στην Κυψέλη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, αφού καλημέρισε τα μέλη του ΜέΡΑ 25 και δεν πήρε απάντηση, σχολίασε «δεν χαιρετάτε καν, ούτε χειραψία». Τότε ένα από τα μέλη του κόμματος Βαρουφάκη του απαντάει «να μας κοπεί το χέρι». Χαμογελώντας ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε «έτσι μπράβο, είστε υπόδειγμα ευγένειας, αναδεικνύετε τον πολιτικό πολιτισμό»!

Μιλώντας από τα Χανιά όπου περιοδεύει ενόψει των εθνικών εκλογών, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιανης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι «πρέπει να παραδεχτώ ότι τα στελέχη μας μου έβαλαν τα γυαλιά. Εγώ θα το είχα δώσει αλλά οι συνοδοιπόροι στο περίπτερο δεν το έκαναν, όταν η κουστωδία του κ. Μητσοτάκη μόλις προχθές προσήγαγε μέλος του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη».

Τι άλλο απομένει να ακούσουμε 
από το ΜέΡΑ25 για αυτή την αστεία κατά τα άλλα σκηνή; Ίσως ότι η άρνηση χειραψίας με τον Μητσοτάκη, και γενικότερα με τους νεοδημακράτες πολιτικούς, είναι μια πράξη αντίστασης, ενταγμένη στον αγώνα με κορυφαίο μάλιστα συμβολισμό! 

Ενώ, το να "τρώει ξύλο" ο αρχηγός από μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια, είναι μια πράξη αποδεκτή, την στιγμή που δεν τολμά να τους καταγγείλει, ενταγμένη ίσως στην ψηφοθηρία!

Takis Ant / afirimeno.com 
με πληροφορίες από το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου