15 Μαΐου 2023

Όταν ο Τσίπρας ζει την δική του εικονική πραγατικότητα

Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαφορά που χωρίζει το κόμμα του από την πρώτη ΝΔ είναι μεγάλη, όταν και στο πρόσφατο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση "προοδευτικής συνεργασίας" που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτεται από όλους, εκείνος, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφωνεί: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου», 
ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πρώτος και με διαφορά»! Δείχνει έτσι ότι είναι ένας ρεαλιστής ηγέτης; Ή μήπως ότι δεν πατάει πλέον με τα πόδια του στη γή και πετάει στα σύννεφα! 

Με τα γνωστά του «στερεότυπα» ότι ο ίδιος υπηρετεί «τον λαό» και ο πολιτικός του αντίπαλός «τα μεγάλα συμφέροντα», με τις μη κοστολογημένες υποσχέσεις του για παροχές σε όλους που θα χρηματοδοτηθούν με την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, δεν πρόκειται κατά τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής του εκστρατείας να πείσει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και το πληρώσαμε ακριβά.

Εξάλλου, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου από 4,5 ποσοστιαίες μονάδες (στον φιλικό του τύπο) μέχρι και 7 ποσοστιαίες μονάδες με την διαφορά να έχει αυξητική τάση: 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις:
Δημοσκόπηση της MARC για το "Πρώτο Θέμα": Στο 6,7% η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές (ΝΔ 33,6% έναντι 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ).
Δημοσκόπηση Prorata για την "Εφ.Συν": Στο 4,5% η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου (ΝΔ 31,5% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ).
Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων (ΝΔ 31,1% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ). Η διαφορά διευρύνεται στην εκτίμηση ψήφου σε 8,2%).

Πιστεύει ότι η διαφορά αυτή που παρουσιάζεται μόλις τις προηγούμενες ημέρες μπορεί να ανατραπεί; Όχι βέβαια, έτσι τις απορρίπτει όλες 
τις δημοσκοπήσεις ως αναξιόπιστες, ακόμα και εκείνες του φιλικού προς το κόμμα του τύπου, όπως της Prorata στην "Εφ.Συν".

Παρ' όλα αυτά, μόλις χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι το μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο είναι ένα: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου». Σημείωσε δε ότι «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  «θα είναι πρώτος και με διαφορά» και πως «όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προοπτική την επόμενη μέρα η Αλλαγή να γίνει πράξη». (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Βέβαια, μια μέρα νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Κυψέλη τόνιζε: «Σε οκτώ μέρες από τώρα θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές. Την 21η Μαΐου θα στείλουμε το μήνυμα της νίκης και της προκοπής για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Ελληνα».

Και καλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα επιχείρημα (τις δημοσκοπήσεις) για να τα λέει όλα αυτά. Ο Αλέξης Τσίπρας που στηρίζεται; Έχει σκεφτεί άραγε ότι λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις 21 «θα είναι πρώτος και με διαφορά» και ότι στις 22 «σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» φαντάζει σαν να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, σαν να ζεί την δική του εικονική πραγατικότητα; Και θέλει να ηγηθεί της χώρας! Επικίνδυνα παιχνίδια σε κρίσιμες για τη χώρα εποχές.


Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου