19 Μαΐου 2023

Τσίπρας: Στόχος μας να πάρουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

«Στόχος δικός μας είναι, αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Και πρόσθεσε: «να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή». Όλα με προφανή ψηφοθηρικό στόχο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά».

Εννοώντας ο κ. Τσίπρας, με προφανή ψηφοθηρικό στόχο, ότι είναι αντισυστημικό το να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα του συστήματος που επικαλείται την «αντισυστημική ψήφο». Πέρα από το ΜέΡΑ25, φτάσαμε στο σημείο και το ΠΑΣΟΚ, που έχει ταυτιστεί με το σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια, να αυτοαποκαλείται «κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού»!

Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο Mega«Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Άρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους».

Όλα αυτά ίσως εξηγούν και για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη, προτάσσοντας αστεία προσκόμματα. 

Τις δηλώσεις Τσίπρα σχολίασε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε: «Είναι ντροπή και αίσχος το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους φασίστες ψάχνοντας για ψηφαλάκια, με τον ισχυρισμό ότι είναι "παρασυρμένοι", όταν έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Υπενθύμισε δε, τις δολοφονικές επιθέσεις σε κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε μετανάστες εργάτες και μετά, την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης», προσθέτοντας ότι όσοι πλέον έχουν απομείνει στη Χρυσή Αυγή και στον Κασιδιάρη, είναι «πατενταρισμένοι φασίστες».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, επισήμανε στον ΑΝΤ1 πως αποτελεί θράσος του κ. Τσίπρα να θέλει να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου. «Την ώρα που ο Ηλ. Κασιδιάρης έγραφε tweet και καλούσε τους χρυσαυγίτες ”μη ψηφίσετε μικρότερα κόμματα, ψηφίστε αυτό που πονάει τον κ. Μητσοτάκη” και ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, παρότρυνε ευθέως: ”ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ”, ο κ. Τσίπρας δήλωνε ”Καλώ και τους παραστρατημένους της Χρυσής Αυγής”. Την ίδια μέρα. Είναι σύμπτωση; Ο κ. Τσίπρας βρήκε εκατό άλλοθι για να μην ψηφίσει την τροπολογία, που εμπόδιζε τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα να μπουν στη Βουλή και να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας από τον νεοναζισμό. Αυτό δεν είναι Αριστερά, αυτό δεν είναι πρόοδος», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μόλις λίγες μέρες λοιπόν πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει άνοιγμα στην εκλογική βάση του ναζιστικού μορφώματος, με το επιχείρημα, μάλιστα, ότι απευθύνεται σε «αντισυστημικούς ψηφοφόρους», οι οποίοι μπορούν εύκολα να περάσουν από τον ναζισμό στον «αντισυστημικο» ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι ο ίδιος το αντιλαμβάνεται...

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου