26 Μαΐου 2014

Πάμε για εκλογές; που ζήτησε ο κ. Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την άποψή του ότι, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών Ευρωεκλογών, η Βουλή δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, εξέφρασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα προσφυγής σε εθνικές εκλογές το ταχύτερο δυνατόν "για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα" επικαλούμενος "μεγάλη δυσαρμονία" ανάμεσα το εκλογικό σώμα και τη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συνάντησή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο και προειδοποίησε «να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει στο συρτάρι του για λιτότητα, για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε απολύσεις, στην ιδιωτικοποίηση του νερού, σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας...»

Όλα αυτά προβλέπεται να είναι η μόνιμη επωδός του ισχυροποιημένου πλέον, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κ. Τσίπρα κατά το προσεχές διάστημα. Όλα αυτά θα ακούμε να επαναλαμβάνει στερεότυπα στη μεγάλη προεκλογική περίοδο, στην οποία ίσως και από σήμερα να έχει εισέλθει η χώρα.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στον διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στον διορισμό του νέου επιτρόπου στην Κομισιόν χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ.


Είναι σαφές ότι στην περίπτωση που οι απαιτήσεις του κ. Τσίπρα γινόταν αποδεκτές, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν θα κυβερνούσε τη χώρα. 

Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Προβλέπεται αρκετά "θερμό" καλοκαίρι στην Ελλάδα...

(upd) Πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψαν το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εθνικές εκλογές τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος:
«Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή και όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου». «Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού για ερώτημα άλλο απ' αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα…» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Η πρόταση Τσίπρα για εθνικές εκλογές είναι αντισυνταγματική» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης...».

Takis Ant / afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου