29 Μαΐου 2014

Θ. Φέσσας: Μεταρρυθμίσεις και στήριξη της βιομηχανίας

"Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να περιμένει", δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, χθες το απόγευμα στην εκδήλωση του Συνδέσμου, τονίζοντας παράλληλα ότι χωρίς βιομηχανία δεν νοείται ανάπτυξη και δουλειές. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε: "Η κάλπη έδειξε ότι παρά τις δυσκολίες, θέλουμε να αλλάξουμε μέσα στη σταθερότητα"*.

Ειδικότερα ο κ. Φέσσας επαναπροσδιόρισε πλήρως τις θέσεις του ΣΕΒ ως προς την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, έναντι της επικριτικής στάσης του προκατόχου του. «Για τον ΣΕΒ η συμμετοχή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση σταθερότητας και προοπτικής. Είναι ο ασφαλής δρόμος για την οικονομική μας ανάπτυξη», τόνισε και συνέδεσε την ισότιμη παραμονή μας στην Ευρωζώνη με τις μεταρρυθμίσεις.

Ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, δήλωσε: "Πετύχαμε μια επώδυνη δημοσιονομική προσαρμογή με κατακόρυφη αύξηση των φόρων και οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων. Όμως, οι διαρθρωτικές αλλαγές άργησαν να ξεκινήσουν και επιβάρυναν δυσανάλογα την τελευταία διετία. Για να μην ξεβολευτούν λίγοι αρχικά, οι πολλοί πλήρωσαν δυσβάστακτο κόστος τελικά". 

Για την βιομηχανία σημείωσε: "Αν δεν αντιστρέψουμε τη συρρίκνωση της βιομηχανικής βάσης θα αποδυναμωθεί οριστικά το εφαλτήριο για την ανάπτυξη. Μια στοχευμένη ενίσχυσή της θα οδηγήσει σε θεαματική άνοδο την παραγωγή και τις εξαγωγές. No industry, no growth, no jobs (χωρίς βιομηχανία δεν νοείται ανάπτυξη και δουλειές), ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας (όπως ακριβώς αναφέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεση της).

"Οι προσδοκίες μιας αναγέννησης της μεταποίησης στην Ελλάδα είναι βάσιμες" σημείωσε. "Δυστυχώς όμως, η όποια πρόοδος σημειώθηκε με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, κινδυνεύει να καταργηθεί στην πράξη από την υπερφορολόγηση, το κόστος της ενέργειας, τη στενότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και την απουσία εξαγωγικών πιστώσεων".

"Ο ΣΕΒ επιδιώκει την άρση των αντικινήτρων αυτών και όχι επιδοτήσεις που δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη. Έτσι θα μπορέσει ο επιχειρηματικός κόσμος να επενδύσει, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να κρατήσει στη χώρα, τους άξιους και μορφωμένους ανθρώπους της" ανέφερε ο κ. Φέσσας. 

Σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μίλησε στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, την Τετάρτη το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

* Ενδιαφέρον όμως είχε και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής στην οποία προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτύπωσε ταυτόχρονα τη λαϊκή δυσφορία και την ανάγκη του λαού για ελπίδα. "Ανέδειξε μια τάση απόρριψης του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου. Η λαϊκή ετυμηγορία απονομιμοποίησε τις πολιτικές της ύφεσης, και προέβαλε το αίτημα μιας ριζοσπαστικής αλλαγής που να προσφέρει πάντως λύσεις και προοπτική. Κατέδειξε πάνω απ' όλα ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν κι άλλη λιτότητα - χρειάζονται όμως μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση για να πιστέψουν και να κινητοποιηθούν", ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Πηγές: Πληροφορίες από ΣΕΒ, kathimerini.gr, capital.gr, naftemporiki.gr 28.05.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου