28 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές στην Κύπρο: Έχει ληφθεί το μήνυμα;

Άρθρο του "Φιλελεύθερου"

ΟΤΑΝ πέραν των 300.000 πολιτών επέλεξαν την αποχή, τούτο θα πρέπει να προβληματίσει όλους. Και το πολιτικό σύστημα και τους ίδιους τους πολίτες. Οι τελευταίοι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως με την αποχή και την απάθεια, δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο εκτός από τους σχεδιασμούς των κομματικών ηγεσιών. Είναι προφανές πως το πολιτικό και κομματικό σύστημα δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με τα ψηλά ποσοστά της αποχής. Η πραγματικότητα θα τους κυνηγά, καθώς η πλειοψηφία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες, τους έχει γυρίσει την πλάτη. Όσο και να κρύψουν τούτο κάτω από το χαλί των ποσοστών και των κερδοζημιών της εκλογικής μάχης της περασμένης Κυριακής, αυτό που δεν αλλάζει είναι πως η υψηλή αποχή, συνιστά ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Ωστόσο, θεωρούμε πως αυτό το μήνυμα στέλνεται με λανθασμένο τρόπο. Όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα, το πολιτικό σύστημα και με τα εκλογικά δεδομένα παραμένει «ακλόνητο». Και σίγουρα μετά από έναν… προβληματισμό μερικών ημερών για το ποσοστό της αποχής, τις εκκλήσεις και την εξαγγελία, ενδεχομένως και μέτρων, το όλο θέμα θα ξεχαστεί. Θα μπει στα συρτάρια για να ανασύρουν ξανά τους προβληματισμούς αυτούς στις επόμενες εκλογές. Όσοι θα κάνουν τον κόπο να ανασύρουν τις δηλώσεις που έγιναν μετά τις προηγούμενες εκλογές, θα επιβεβαιώσουν πως τα ίδια λέγανε και τότε. Και το αποτέλεσμα; Αυξήθηκε η αποχή.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έχουν δίκαιο να αντιδρούν. Είναι απόλυτα δικαιολογημένοι που θέλουν να εκφράσουν την απαξίωσή τους, σε ένα πολιτικό σύστημα, στο οποίο φορτώνουν τα όσα κακά έγιναν στην οικονομία. Θεωρούμε πως αυτός ο θυμός και η οργή δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζονται διά της αποχής. Περαιτέρω, για να μην φορτώνονται όλα στους πολιτικούς και τα κόμματα, με έναν ισοπεδωτικό μάλιστα τρόπο, θα πρέπει και οι πολίτες να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ της περασμένης Κυριακής στέλνουν πολλά μηνύματα. Το ζητούμενο είναι αυτά τα μηνύματα να μην αποκτήσουν μουσειακή αξία και να παραμείνουν στο ράφι μέχρι τις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να υπάρξει σωστή και συνολική διαχείριση της επόμενης ημέρας των εκλογών με πολιτικό θάρρος και με διάθεση να γίνουν ανατροπές.

Πηγή: philenews.com 27.05.2014
Έχει ληφθεί το μήνυμα;
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-arthro-f/83/201459/echei-lifthei-to-minyma#sthash.xJ8quJyX.dpuf
Το σκίτσο, του "Πιν", από τον "Φιλελεύθερο" επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου