26 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία στην Αθήνα.

Τη μουσική του καριέρα ξεκίνησε μόλις στα 17 του χρόνια με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Idols», ενώ για το ευρύτερο κοινό, έγινε γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite's Child».

Από τη συνεργασία του στη συνέχεια με τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, προέκυψε το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς».  


Η σταδιοδρομία του έφτασε στο ζενίθ τη δεκαετία του '70 με πολλούς δίσκους που έγιναν επιτυχίες. Το "Forever and Ever" ανέβηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973. Το 1974, από μια σύντομη περίοδο συνεργασίας του με τον συνθέτη Δήμο Μούτση, κυκλοφόρησε το "White Sails". Ακολούθησαν τα τραγούδια "My Friend the Wind", "My Reason", "Velvet Mornings", "Goodbye My Love, Goodbye", "Someday Somewhere" και "Lovely Lady of Arcadia". Το 1980 είχε επιτυχία με το "Lost in Love" των Air Supply. Ακολούθησε το βιβλίο του «Είναι θέμα βάρους».


Ο Ντέμης Ρούσσος, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια από Έλληνες γονείς (που επέστρεψαν στην πατρίδα έχοντας χάσει τα πάντα μετά από τις αναταραχές του Σουέζ), έζησε πλούσια και γεμάτα, όχι μόνο πάνω αλλά και κάτω από τη σκηνή. «Το ροκ είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής» είχε δηλώσει κάποτε. Τα έζησε όλα στον υπέρτατο βαθμό. Αλλωστε και η εμφάνισή του, το στυλ του, όλα έβγαζαν μία υπερβολή.  Όπως άλλωστε υπερβολικά και γεμάτα έζησε τη ζωή του. 

Πηγές: με στοιχεία από el.wikipedia.org, kathimerini.gr, tovima.gr, youtube.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου