29 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας-Σουλτς: Συμφωνίες άλλα και θέματα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης

«Εχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Θα βάλουμε τέλος στην ανάρμοστη σχέση οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, υπάρχουν ωστόσο και άλλα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Που όμως συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και που κράτησε τις επιφυλάξεις του ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς;

Συγκλίσεις:
Ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει μονομερώς τα σημαντικά θέματα αλλά στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ικανοποιημένος που η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο αγώνας κατά της αδικίας είναι στις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης. «Χαίρομαι πολύ κ. Τσίπρα που είστε αποφασισμένος να πατάξετε την φοροδιαφυγή. Λέγονται πολλά για το τι θα κάνει ο Τσίπρας αλλά αυτό που συζητήσαμε είναι να σταματήσει η κοινωνική αδικία των φόρων. Θα υπάρξει ικανοποίηση στην Ευρώπη όταν προβάλλετε τις προτεραιότητές σας...» δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Αποκλήσεις:
Είναι προφανές ότι στα θέματα που "χρήζουν περαιτέρω συζήτησης", λαμβανομένων υπόψη και προηγούμενων* δηλώσεων του κ. Σουλτς, περιλαμβάνονται:
Ο τρόπος αντιμετώπισης του χρέους, κάτι που θα συζητηθεί ευρύτερα στην αυριανή συνάντηση του κ. Τσίπρα (και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης) με επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η νέα θέση της Αθήνας σχετικά με τις σχέσεις των Βρυξελλών - Ρωσίας, όσον αφορά στις κυρώσεις που επιβάλλονται από την ΕΕ στη Ρωσία.

Και μια δήλωση γρίφος:
«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που είχε ανέκαθεν. Έχετε υποχρέωση να συνεχίσετε στο δρόμο της συνεργασίας και της δημοκρατίας» κατέληξε ο Μάρτιν Σουλτς. Μια δήλωση που αφήνει ανοιχτή την πόρτα ακόμη και της εξόδου...

Πηγές: Με στοιχεία από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιν Σουλτς: Για τη θέση της Ελλάδας σε κυρώσεις προς Ρωσία και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Μάρτιν Σουλτς: Όχι ελληνικό δράμα, όχι ελληνική δραχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου