10 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 10.4.2015

Νέα σύσταση Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες. O πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με επιστολή του προς τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ζητά να αποφευχθεί περαιτέρω έκθεση σε ελληνικά έντοκα γραμμάτια, αλλά και να περιοριστεί η συμμετοχή στο ελληνικό χρέος και σε επίπεδο ομίλου. 
skai.gr

Αισιόδοξος ο Γιάνης Βαρουφάκης για συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, δεν είμαστε έτοιμοι να υποκύψουμε, δήλωσε χθες στο Παρίσι.
Περισσότερα στο:
Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού 

«Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Times, η οποία αναπαράγει απόσπασμα υπομνήματος του Υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας που διέρρευσε στην εφημερίδα Helsingin Sanomat του Ελσίνκι.
skai.gr 

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας ανεπαρκή την πρόοδο της Αθήνας.
kathimerini.gr 


Ο κ. Γεώργιος Τσίπρας, ξάδελφος του πρωθυπουργού, με απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιλέχθηκε για τη θέση του μετακλητού γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών. Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Γεώργιο Τσίπρα γιατί, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κατέλαβε επαξίως τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών»
tovima.gr 

Αποφασισμένος να εργαστεί εντατικά υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης σε συνεντεύξεις του που δημοσιεύθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή σε δύο Κυπριακές εφημερίδες. Ανέφερε επίσης ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει μονομερώς σε εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 
skai.gr 

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο (FN), Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά μια «πειθαρχική» διαδικασία σε βάρος του πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του κόμματος, τον οποίο προέτρεψε να αποσυρθεί από την πολιτική. 
tanea.gr 

Συρία: Οι τζιχαντιστές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά, από το προεδρικό μέγαρο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, έπειτα από την κατάληψη ενός παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στη περιφέρεια της Δαμασκού. 
tovima.gr  






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου