21 Απριλίου 2015

Σκίτσα, από όλο τον κόσμο, για τα νεκροταφεία της Μεσογείου

Οι ασύλληπτες τραγωδίες με πρωταγωνιστές παράτυπους μετανάστες στην Μεσόγειο έχει κινητοποιήσει και τους σκιτσογράφους, οι οποίοι με συγκλονιστικά σκίτσα καταγγέλλουν την έλλειψη δράσης από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια επιλογή σχετικών σκίτσων, από την Καθημερινή.

Επάνω αριστερά: Ο σκιτσογράφος της εφημερίδας El Mundo Ricardo υπογράφει «το τρομακτικό σκίτσο της ημέρας. Η Eυρώπη και το θαλάσσιο κοιμητήριο το οποίο αρνείται να δει», όπως γράφει στο twitter ο Γάλλος δημοσιογράφος M. Mompontet. 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.  

Συγκλονίζει το σκίτσο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde από τον Γάλλο σκιτσογράφο Plantu με «μετανάστες να χάνονται στα κύματα». Το σκίτσο φέρει τον τίτλο: «Ακόμη ένα νεκροταφείο στη Μεσόγειο (400 νεκροί)». Το όνομα του σκάφους είναι «Αδιαφορία» και στο στεφάνι που πετά ο καπετάνιος του πλοίου με κλειστά μάτια στην μνήμη των νεκρών αναγράφεται η φράση «αδιαφορούμε». 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Σκίτσο του Peter Brookes για τους βρετανικούς Times. «Το σκίτσο μου για την ντροπιαστική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στους μετανάστες από την Β. Αφρική», είναι το συνοδευτικό μήνυμα του σκιτσογράφου σε ανάρτησή του στο Τwitter. 

Κίνημα Σκιτσογράφων. Εντυπωσιακά σκίτσα (πάνω και κάτω) από όλον τον κόσμο με θέμα τους μετανάστες, τις πρόσφατες τραγωδίες και την ανεπάρκεια της Ευρώπης να αντιδράσει αναρτήθηκαν επίσης σε ειδική πλατφόρμα. 

Συγκλονίζει το σκίτσο του Brandan E. Reynolds. Το συγκεκριμένο σκίτσο έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις, καθώς εμφανίζεται στα περισσότερα μέσα της Ν. Αφρικής. 

Πηγή: www.kathimerini.gr 21.04.2015
Ενα σκίτσο... χίλιες λέξεις για τα νεκροταφεία της Μεσογείου






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου