23 Απριλίου 2015

Σύμβουλος Τσίπρα: Ρήξη με τους δανειστές, η λιγότερο κακή λύση!

Η ρήξη με τους δανειστέςαναμφίβολα επώδυνη, μπορεί στις σημερινές συνθήκες να είναι η λιγότερο κακή λύση, από αυτές που καλούμαστε να επιλέξουμε, στο διαφαινόμενο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, αναφέρει ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιάννης Αλμπάνης, σε άρθρο του στο rednotebook.gr. Υποστηρίζει δε ότι η λύση αυτή πρέπει να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.
Το σχετικό απόσπασμα του άρθρου στη συνέχεια:

"Ο χρόνος τρέχει σε βάρος της κυβέρνησης και η χειρότερη επιλογή είναι να αφεθούν τα πράγματα να κυλήσουν όπως τώρα. Η λύση δεν μπορεί να επαφίεται στην καλή θέληση των δανειστών. Τους τρεις τελευταίους μήνες έχουν δείξει με κάθε δυνατό τρόπο ότι όχι μόνο δεν έχουν καλή θέληση, αλλά ότι επιδιώκουν διακαώς την ταχεία πτώση της κυβέρνησης και την ήττα του νέου ευρωπαϊκού πολιτικού παραδείγματος που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απρόσκοπτη ροή της διαπραγμάτευσης ως έχει, θα οδηγήσει εντέλει στο να τεθεί η κυβέρνηση ενώπιον του διλήμματος «χρεοκοπία ή μνημονιακά μέτρα». Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες που θα εκτρέψουν την πορεία της διαπραγμάτευσης για να αποφευχθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο. 
Τρεις θα μπορούσαν να είναι οι άξονες τέτοιων πρωτοβουλιών: 
Πρώτον, πρέπει την «ώρα μηδέν» να μην την ορίσουν οι δανειστές, αλλά η ελληνική πλευρά , δεδομένου ότι ο χρόνος ορίζει σε μεγάλο βαθμό τις συντεταγμένες των εξελίξεων. 
Δεύτερον, η πληρωμή μισθών και συντάξεων πρέπει να έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, όπως άλλωστε είχε υπογραμμίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ. 
Τρίτον, απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα των δανειστών πρέπει να τεθεί ανοιχτά μια τρίτη εναλλακτική, αυτή της ρήξης με τους δανειστές. Μια εναλλακτική αναμφίβολα επώδυνη, που μπορεί όμως στις σημερινές συνθήκες να είναι η λιγότερο κακή από αυτές που καλούμαστε να επιλέξουμε. Είναι προφανές ότι την επιλογή της ρήξης δεν μπορεί να την κάνει η κυβέρνηση μόνη της, αλλά θα πρέπει να προσφύγει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός πρέπει να μπει στο επίκεντρο των εξελίξεων για να ξεφύγουμε από την παγίδα που μεθοδικά στήνουν οι δανειστές".

Πηγή: rednotebook.gr 23.04.2015
Ολόκληρο το άρθρο στο:
Να μην πέσουμε στην παγίδα των δανειστών, του Γιάννη Αλμπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου