15 Απριλίου 2015

Νομιμοποίηση του «Δεν πληρώνω» ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ

Την κατάργηση εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην πολιτική των διοδίων στις εθνικές οδούς, ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν χθες. Επιδιώκεται έτσι η ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω» παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους.

Δικαιολόγηση και δικαίωση όσων οδηγών συμμετείχαν τότε (ίσως και άθελά τους) στο πολιτικό παιχνίδι, τώρα που ο στόχος επιτεύχθηκε.

Και όλοι οι άλλοι πολίτες, οι συνεπείς με τους νόμους, εκείνοι οι οδηγοί που κλήθηκαν να καταβάλουν όχι μόνο το τίμημα που τους αναλογούσε αλλά και το ποσό εκείνο (τα διαφυγόντα έσοδα) που θα έπρεπε να πληρώσουν όσοι είχαν περιβληθεί με το ένδυμα της "αντίστασης" του "δεν πληρώνω", πως θα νοιώσουν τώρα; Θύματα, για μια ακόμη φορά!

Και αν, με την ίδια λογική, οι φορολογούμενοι πολίτες "αντισταθούν" τώρα στην υπέρογκη και δυσβάσταχτη π.χ. φορολόγηση του πενιχρού εισοδήματός τους και της υποτιμημένης περιουσίας τους, δημιουργώντας ένα άλλο κίνημα "δεν πληρώνω", τότε τι θα πουν οι 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως με την τροπολογία τους ανοίγουν "τους ασκούς του Αιόλου";  Μήπως καλό θα ήταν να το ξανασκεφθούν; 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Στα πέντε χρόνια κρίσης έχει δημιουργηθεί μια άλλη κουλτούρα. Εκείνη του απαιτώ και "δεν πληρώνω", του έχω δικαιώματα αλλά όχι και υποχρεώσεις. Δύσκολα πια θα αλλάξει ο Νεοέλληνας. Κάτι η κρίση, κάτι η κακή διαχείρισή της, κάτι εκείνοι που για μικροκομτικά οφέλη την χρησιμοποίησαν, διαμόρφωσαν μια άλλη νοοτροποία. Και η κατάσταση συνεχίζεται... Ας προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή