15 Απριλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.4.2015

(upd) Πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ ή 630 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και τα οποία απέστειλε στην Eurostat. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διαμορφώθηκε στα 179 δισ. ευρώ από 182,4 δισ. ευρώ το 2013, ενώ το δημόσιο χρέος μειώθηκε στα 317 δισ. ευρώ απο 319,1 δισ. ευρώ το 2013. Ωστόσο, ως ποσοστό του ΑΕΠ το χρέος αυξήθηκε πέρυσι στα 177,1% από 175% πρόπερσι. 
kathimerini.gr 

Αλέκος Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω... Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε, και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω» δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον Ant1, ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Πρόσθεσε ακόμη πως «Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα». 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. «Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που θα περίμενε κανείς να συμβούν σε μια νέα κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι ασκείται άδικη κριτική...» προσθέτει. 
tovima.gr 

Πολύ αρνητικό είναι το κλίμα σήμερα στον γερμανικό τύπο. Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών MME η επόμενη δόση προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκριθεί στα τέλη Απριλίου. «5 χρόνια είναι αρκετά» σχολιάζει το Spiegel. 
Deutsche Welle 

Κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει επίλυση του θέματος της βοήθειας προς την Ελλάδα ως τις 24 Απριλίου. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι η όποια συμφωνία μετατίθεται για τον Μάιο. 
tanea.gr 

Σχέδιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη ακόμα κι αν χρεοκοπήσει επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, το οποίο αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα επιτρέπει στην Ελλάδα να λάβει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ακόμη και αν δεν καταβάλει δόσεις προς τους πιστωτές.
Περισσότερα στο:
Die Zeit: Σχέδιο για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μετά από χρεοκοπία 

Την κατάργηση εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην πολιτική των διοδίων στις εθνικές οδούς, ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν χθες. Επιδιώκεται έτσι η ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω» παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους. 

Έκτακτα μέτρα για το μεταναστευτικό αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου: Διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες - Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα έγγραφα - Οι μετανάστες θα οδηγούνται σε κλειστού τύπου κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. 
tovima.gr 

16 Μέρες Κατάληψη. Κατάσταση πολιορκίας για την Πρυτανεία. Εκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να παρέμβει για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών απηύθυνε χθες η Σύνοδος των Πρυτάνεων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μπει ένα τέλος με το θέμα της κατάληψης της Πρυτανείας. 
ethnos.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου