6 Απριλίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 6.4.2015

Συνάντηση Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, την Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών στην Ουάσιγκτον. 
Βαρουφάκης: Η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της», η κυβέρνηση θα κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της. 
Λαγκάρντ: «... η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα την διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».
kathimerini.gr 

«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να ασχοληθούν με τη συνεχιζόμενη βύθιση της πραγματικής οικονομίας. Το να μεταθέτεις το ενδεχόμενο "ατυχήματος" από εβδομάδα σε εβδομάδα δε συνιστά νίκη», σχολίασε με ανακοίνωσή του το Ποτάμι για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
ethnos.gr

Την άποψη ότι το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα γίνεται για να σταλούν μηνύματα στο εγχώριο ακροατήριο και δεν γίνεται προς αναζήτηση χρημάτων εκφράζει σε άρθρο της η Wall Street Journal. Την ίδια στιγμή επικαλείται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η προσέγγιση Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυξάνει τη δυσπιστία των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας.
tovima.gr 


Νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις αναμένεται να ανοίξει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντησή με το πρόεδρο Πούτιν. Με τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑSS, εν όψει της επίσκεψης, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
avgi.gr 

Αναφερόμενος στα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Σκουριές της Χαλκιδικής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, είπε ότι «εκεί θα έχουμε νεκρούς εκεί, τα πράγματα έχουν αγριέψει». 
kathimerini.gr 

Κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, εναρμονιζόμενο με την αργία στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Wall Street. 

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο μηχανισμός εξερράγη στις 03.40, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά και λίγες ζημιές. 
tanea.gr 

Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός για 16η φορά στην ιστορία του. Επικράτησε χθες με 68-53 του Απόλλωνα Πατρών, στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, και υπερασπίστηκε τον τίτλο του για τέταρτη διαδοχική χρονιά.
tanea.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου