10 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού

Γιάνης Βαρουφάκης: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάθε είδους συμβιβασμούς, δεν είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε» (We are prepared to make all sort of compromises, we are not prepared to be compromised) με την έννοια δεν είμαστε έτοιμοι να υποκύψουμε, να υποχωρήσουμε ατάκτως από τις θέσεις μας. Το είπε χθες στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα του δικτύου Bloomberg "εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία με τους εταίρους της, πληρώνοντας το πολιτικό κόστος".

«Δεν θα είμαστε κατάλληλοι για το σκοπό εάν δεν ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε πολιτικό κόστος για να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg εμφανίσθηκε αισιόδοξος για συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου. «Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αρκετά καλά. Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον όλων μας να επιτύχουμε μία συμφωνία έως τις 24 Απριλίου και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε» δήλωσε. Επίσης ανέφερε ότι το θέμα της διάσωσης είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Θα πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς: Το θέμα της διάσωσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας», δήλωσε ο Βαρουφάκης. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αναζητά μία λύση εκτός Ευρώπης σε κάτι που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο Παρίσι στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου New Economic Thinking, όπου δήλωσε ότι «θα υπάρξει επανεκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων». Ταυτόχρονα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την έννοια που έχει αποκτήσει η λέξη. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως η λέξη μεταρρύθμιση αντηχεί στην Ελλάδα όπως η λέξη δημοκρατία στο Ιράκ. Εάν οι πολίτες στην Ελλάδα ακούσουν τη λέξη «μεταρρύθμιση», θεωρούν ότι οι συντάξεις τους θα περικοπούν. Οι μικρές επιχειρήσεις πιστεύουν ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ. Πρέπει να δώσουμε στη μεταρρύθμιση ένα καλό όνομα, τόνισε.

Πηγές: Στοιχεία από www.tovima.gr και www.kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου