9 Μαΐου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 9.5.2015

(upd) Για μία ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. «Η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε πτώχευση».
Ο γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα. 
kathimerini.gr 

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις τόσο σε επίπεδο Brussels Group όσο και στο Mέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι σε ανοιχτή γραμμή με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. 
naftemporiki.gr 

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες εμφανίζει κάμψη, αφού «θετικά και μάλλον θετικά» απαντά σήμερα το 53,2%, έναντι 83,6% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Η κάμψη αυτή καταγράφεται και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς το 47,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα απ’ ό,τι προσδοκούσε, ποσοστό που ένα μήνα μετά τις εκλογές βρισκόταν μόλις στο 6,8%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 15,2 μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη Ν.Δ (36,2% έναντι 21%). Στην τρίτη θέση το Ποτάμι με 6,7%. 
efsyn.gr 

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που έκανε λόγο για "υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης προς συγκεκριμένα ΜΜΕ που φεύγουν από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος".
Σχετική ανάρτηση: Διαψεύδει η ΤτΕ το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών 

Ζήτημα υφαλοκρηπίδας από την Αλβανία. Με στόχο να προκαλέσει εμπλοκή στις έρευνες για φυσικό αέριο που προγραμματίζει η Ελλάδα στο Ιόνιο, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, με ρηματική διακοίνωση που επέδωσε στον Ελληνα πρέσβη στα Τίρανα, ισχυρίζεται ότι οι έρευνες παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα της γειτονικής χώρας. 
kathimerini.gr  

Με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο, το ελληνικό ελαιόλαδο παραμένει περιζήτητο, καταγράφοντας ρεκόρ ανόδου σε επίπεδο εξαγωγών, την ίδια ώρα που οι τιμές παραγωγού συνεχίζουν να σκορπούν χαμόγελα στους ελαιοπαραγωγούς.
Σχετική ανάρτηση: Πρωταθλητής των ελληνικών εξαγωγών το ελαιόλαδο 


Ανησυχία ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο σχέδιο Turkish Stream. Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί ότι ο Turkish Stream και μία πιθανή προέκτασή του προς την Ελλάδα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας κόμισε στην Αθήνα ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για θέμα ενέργειας, Άμος Χοχστάιν. 
tovima.gr

Ζήτημα αναξιοκρατικών διορισμών “ημετέρων” και οικογενειοκρατίας τίθεται από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ.
Σχετικές αναρτήσεις: Αριστερά πλήγματα κατά της οικογενειοκρατίας! και
DW: «Oύτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος» 


Η αποφυγή της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας και η διατήρηση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» για τον Ντέιβιντ Κάμερον στην νέα θητεία του στην πρωθυπουργία της χώρας, υπογραμμίζει ο βρετανικός Τύπος, στον απόηχο της μεγάλης νίκης του στις βουλευτικές εκλογές. 
kathimerini.gr 

Mε μια μεγαλειώδη, επιβλητική και γεμάτη συμβολισμούς στρατιωτική παρέλαση γιορτάστηκε στη ρωσική πρωτεύουσα η 70ή επέτειος από την αντιφασιστική Νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην πρώτη γραμμή της πορείας στο κέντρο της Μόσχας ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κρατώντας πορτρέτο του πατέρα του.
Σχετική ανάρτηση: Η Ρωσία τίμησε την 70η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου