9 Μαΐου 2015

Διαψεύδει η ΤτΕ το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών

Διαψεύδει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που έκανε λόγο για "υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης προς συγκεκριμένα ΜΜΕ που φεύγουν από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος". 

«Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο στο εν λόγω δημοσίευμα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, e-mail στενού συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, προς δημοσιογράφο, επιχειρηματολογεί άκρως αρνητικά για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης: 

Σε σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο Ποιοι υπονομεύουν την κυβέρνηση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
"Υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης προς συγκεκριμένα ΜΜΕ φεύγουν από το γραφείο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως προκύπτει από e-mail που έχει στην κατοχή της η «Εφ.Συν.». Οι διαρροές στοχεύουν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία...». Από την επιστολή προκύπτει ότι και στην Ελλάδα, όπως και στις Βρυξέλλες, λειτουργεί εσωτερική «μονταζιέρα» και ένα από τα «ορμητήριά» της είναι το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ. Μέσω αυτής προσφέρεται επιχειρηματολογία σε δημοσιογράφους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να αποτελέσει απλώς μια παρένθεση"...
Και το σχετικό δημοσίευμα καταλήγει:
Αραγε τι έχει να απαντήσει ο προϊστάμενός του διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας για το συγκεκριμένο e-mail του συνεργάτη του; 

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει την έντονη δυσφορία κύκλων του Μαξίμου, που καλούσαν την ΤτΕ είτε να διαψεύσει τις πληροφορίες είτε να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών. 

09/05/2015 - Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος :
Αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», από την Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα. 

Πηγές: www.bankofgreece.gr και www.efsyn.gr 09.05.2015






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Και ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα, παρέμβαση υπέρ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε με δήλωσή του ο επίτιμος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «κατηγορώντας» τον Γιάννη Στουρνάρα «γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας» εκφράζοντας έτσι εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή που έχει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή