18 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.8.2015

(upd2) Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό φέρνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να κλείσει την Ολομέλεια της Βουλής και να προχωρήσει στη συγκρότηση θερινών τμημάτων. Σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών ο σχεδιασμός αυτός του Μαξίμου δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να περάσει τα κρίσιμα προαπαιτούμενα για την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς τον κίνδυνο νέων απωλειών.
Επιπλέον, με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων η κυβέρνηση μπορεί να περάσει τα κρίσιμα νομοσχέδια στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως αυτό της φορολόγησης των αγροτών. 
tanea.gr

Το σενάριο να λειτουργήσει η Attica Bank ως το όχημα διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων των τραπεζών, φαίνεται πως μπαίνει στο τραπέζι κατά τις επαφές "Θεσμών" και αρμόδιων ελληνικών αρχών. 
capital.gr 

«Πράσινο φως» για το νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα έδωσαν σήμερα τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας, ενώ το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις ψηφοφορίες της Τετάρτης, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του ολλανδικού και κυρίως του γερμανικού κοινοβουλίου για το νέο ελληνικό πρόγραμμα. 
kathimerini.gr 

Η κυβέρνηση με απόφασή της παραχωρεί τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική Fraport, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου. Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ. ευρώ. Tα 14 αυτά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Kέρκυρας, των Xανίων, της Kεφαλλονιάς, της Zακύνθου, του Aκτίου, της Kαβάλας, της Pόδου, της Kω, της Σάμου, της Mυτιλήνης, της Mυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
tovima.gr 

Περίπου 20.843 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα (8-14 Αυγούστου) διά θαλάσσης, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. 
kathimerini.gr 

Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων που θα μεταφέρουν μαζικά πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στον Πειραιά η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μεταναστευτική κρίση που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα, προωθείται η δημιουργία τριών νέων Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Κω, Χίο και Λέρο. 
kathimerini.gr 

«Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;» είναι ο τίτλος κεντρικού άρθρου της ιστοσελίδας iskra, που απηχεί της απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Και δίνει την απάντηση: Θα ζητήσει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου αφ' ενός μεν "να εκδιωχθούν οι διαφωνούντες που δεν υπογράφουν δήλωση εμπιστοσύνης στο νέο τρίτο μνημόνιο", αφ' ετέρου δε για "να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές, γιατί φοβάται ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία", όπως αναφέρει.
Σχετική ανάρτηση: Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιο λόγο;

Αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών ασχολείται η κυβέρνηση μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο. Από τις 20 Αυγούστου και μετά ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις. 
avgi.gr

Ως «πολύ γενναιόδωρους» περιέγραψε τους όρους της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF. Εν όψει της ψηφοφορίας στην γερμανική Βουλή την Τετάρτη δήλωσε πως δεν έχει κανένα ενδοιασμό να στηρίξει το νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα. 
kathimerini.gr 

«Στα τρία είναι σήμερα χωρισμένο το ενιαίο κόμμα. Το ένα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, το άλλο είναι με τον Λαφαζάνη και το τρίτο είναι η ΚΟΕ», ανέφερε το πρωί ο Μανώλης Γλέζος στο MEGA. «Πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα δώσει την δυνατότητα στην Αριστερά» είπε. 
tovima.gr 
Σχετική ανάρτηση: M. Γλέζος : Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση 

Μιλώντας στο Mega, ο Στάθης Λεουτσάκος ζήτησε να συζητηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση στα όργανα του κόμματος. Παράλληλα, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει βάλει στην κατάψυξη τα κομματικά όργανα» και κατήγγειλε ότι «αυθαίρετα κάποιοι έχουν καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι επικίνδυνο για το κόμμα και το λαό». 
tovima.gr 

Η νέα συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα κεκτημένα και επιβαρύνει περαιτέρω τους "κανονικούς" πολίτες, καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Guardian. 
avgi.gr 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Ξυλόκαστρου. Eκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται σε κοντινό σημείο, με πρωτοβουλία των αρμοδίων της και όχι με οδηγία της Πυροσβεστικής. 
kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου