18 Αυγούστου 2015

Die Welt: Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω

Στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου βρίσκεται η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, με τους σχολιαστές να προσάπτουν στους γερμανούς πολιτικούς ότι παριστάνουν τους ανίδεους.

Ειδικότερα, η εφημερίδα Die Welt συγκρίνει τους πολιτικούς του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας με τους τρεις πιθήκους που δεν ακούν, δεν βλέπουν και δεν μιλούν:

«Για χρόνια αρνούνταν τη συζήτηση γι' αυτό που πρέπει να αποφασίσουν τώρα την Τετάρτη: ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Κάποιοι απέφευγαν να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις, σαν να τους προκαλούσαν πόνο, άλλοι έλεγαν όχι σε ένα τέτοιο πακέτο διάσωσης. Δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν έπρεπε να γίνει. Όμως η πορεία των πραγμάτων δεν καθορίζεται από ευχές. Τώρα ο συνασπισμός δεν θα ψηφίσει μόνο για ένα τρίτο πακέτο αλλά και για ελάφρυνση χρέους. Έμμεσα τουλάχιστον. Αφού η γερμανική κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στα μέτρα διάσωσης. Όμως το Ταμείο θα συμμετέχει μόνο εάν γίνει αυτό που κανονικά δεν πρέπει να γίνει: ελάφρυνση χρέους» αναφέρει η Die Welt.

Πηγή: Deutsche Welle
http://dw.com/p/1GH6A






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου