16 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 16.8.2015

(upd) Iνδονησία: Συνετρίβη το αεροσκάφος της Trigana. Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφους σε περιοχή της Παπούα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Tο αεροσκάφος της Trigana Air Service μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε παιδιά, ενώ πέντε ήταν τα μέλη του πληρώματος. Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία Trigana με έδρα την Τζακάρτα βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί. 
skai.gr  

Γιάννης Μπουτάρης: "Είναι η ώρα του Τσίπρα. Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε μόνοι μας να τις είχαμε ξεκινήσει το 1981, όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ. Την πίστη στις αξίες και στις ικανότητές μας, όμως, έχουμε –με εσένα, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό– τη μοναδική ευκαιρία να την εμπεδώσουμε σήμερα. Αυτό είναι πια στα χέρια σου, είναι δουλειά σου να το πετύχεις"...
kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Γιάννης Μπουτάρης: Η ώρα του Αλέξη Τσίπρα


Τουλάχιστον 321 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία επιβιβάστηκαν από τα ξημερώματα της Κυριακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται στο λιμάνι της Κω προκειμένου να τους φιλοξενήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

kathimerini.gr 

Η συμφωνία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έδωσε μια μικρή μόνον ανάσα στην Ελλάδα. Ο πορεία της οικονομίας κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι. Το χρέος αυξάνεται συνεχώς και δεν είναι πλέον βιώσιμο σύμφωνα με τους «θεσμούς». Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα δεν θεωρείται ακόμα βέβαιη. Αυτά εκτιμά, μεταξύ άλλων, ο ανταποκριτής της Deutsche Welle. 

Την πεποίθησή του ότι «δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο» διετύπωσε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. «Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του, τον λιταρχισμό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι «από πολυγραφότερος αποδομητής του μνημονίου δεν ήθελα να προδώσω τις αρχές μου». 

skai.gr 

Σε μια διαδικασία που θα αποτελέσει δοκιμασία για την εξουσία της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ζητήσει από τους επιφυλακτικούς Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να ταχθούν υπέρ της συμφωνίας για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας την Τετάρτη, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό.
skai.gr 

Κίνα: Τους 112 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη το Τιαντζίν της Κίνας, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων, σύμφωνα με τα κινεζικά πρακτορεία ειδήσεων. Από τους 95 αγνοούμενους, οι 85 είναι πυροσβέστες. Το Νέα Κίνα είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι περίπου 6.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω των εκρήξεων αυτών που έγιναν αισθητές ακόμη και στους κατοίκους διαμερισμάτων που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο οποίο σημειώθηκαν. 
tovima.gr 

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου