26 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 26.8.2015

(upd) Μικρό προβάδισμα μόλις δυο ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου συγκεντρώνει το 24% της πρόθεσης ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%.
Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μπαίνει στο κοινοβούλίο με 4,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 6%, ενώ ακολουθεί Το Ποτάμι, με 5,5%. Πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται επίσης το ΚΚΕ (4,5%), το ΠΑΣΟΚ (4,5%), η Ένωση Κεντρώων (4%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%). 
skai.gr 

Αντιμέτωποι με μειώσεις επικουρικών συντάξεων βρίσκονται 122.000 συνταξιούχοι, ένστολοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι, πρώην ναυτικοί και τεχνικοί Τύπου, καθώς, σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, από την 1η Σεπτεμβρίου, 11 Ταμεία ή κλάδοι εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), το οποίο μετατρέπεται στο μοναδικό υπερεπικουρικό με συνολικά 1,8 εκατ. συνταξιούχους. 
kathimerini.gr 

Μεγάλη πτώση στις βάσεις στα ΑΕΙ, λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων, που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τετάρτης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). 
kathimerini.gr 

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ στο 7μηνο 2015. Ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ η υστέρηση στα δημόσια έσοδα στο 7μηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015, ωστόσο η δραματική συγκράτηση των δαπανών οδήγησε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η υστέρηση στα έσοδα οφείλεται κυρίως στην παράταση υποβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων και στη μη βεβαίωση και πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2015. 
tovima.gr 

Το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη με την αζέρικη εταιρεία SOCAR, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με την παράταση, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2015, της διάρκειας ισχύος της σύμβασης πώλησης μετοχών και της εγγυητικής επιστολής ύψους 40 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή, ύψους 400 εκατ. ευρω , αφορά στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% από το ΤΑΙΠΕΔ και 35% από τα ΕΛΠΕ. 
tovima.gr 

Μικρά είναι τα βήματα που γίνονται σε ένα μεγάλο πρόβλημα, εκείνο της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών κυμάτων προς την Ευρώπη κυρίως μέσω Ελλάδας και Ιταλίας. 
Σχετική ανάρτηση: Μεταναστευτικό: Μικρά βήματα για ένα μεγάλο πρόβλημα

Στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Κασσάνδρας παραμένουν κλεισμένοι περίπου 150 μεταλλωρύχοι, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους που κινδυνεύουν μετά το προσωρινό «λουκέτο» που επέβαλε στην «Ελληνικός Χρυσός» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός αλλά και των εργαζομένων, τους οποίους κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιούνται ως ασπίδα» από την εταιρεία. 

kathimerini.gr 

Φωτογραφίες από την ισοπέδωση Ρωμαϊκού Ναού στην Παλμύρα έδωσαν στη δημοσιότητα τζιχαντιστές του ISIS. Οι πέντε φωτογραφίες δείχνουν τους τζιχαντιστές να μεταφέρουν εκρηκτικά στο εσωτερικό αρχαίου ναού και να τα τοποθετούν στα τοιχώματά του. Στη συνέχεια, τα εκρηκτικά πυροδοτούνται και μετατρέπουν το μνημείο σε σωρό ερειπίων. Πρόκειται για τον ναό Μπαάλ Σαμίν, ο οποίος χρονολογείται στη ρωμαϊκή εποχή. 

Αποστάσεις από το εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας παίρνει ο Μίκης Θεοδωράκης και σε νέα του επιστολή προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προτείνοντας τη συγκρότηση «Παλλαϊκού Μετώπου». Eκτιμά δε, ότι αν η ΛΑΕ γίνει κυβέρνηση θα έχει το τέλος «του σημερινού μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ». 
Σχετική ανάρτηση: Ανοιχτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη 

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -προερχόμενα από την Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το νέο μνημόνιο «που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό». Οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται ήδη στη Λαϊκή Ενότητα. 
naftemporiki.gr

Έτοιμη να ανακοινώσει τον δικό της πολιτικό φορέα φέρεται να είναι, σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς απομένει να οριστικοποιηθούν μερικές τελευταίες λεπτομέρειες στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου σχήματος του οποίου θα ηγηθεί. Όπως έχει αφήσει να διαφανεί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκρίνοντας για την επικείμενη συνεργασία ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ίσχυε στον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των συνιστωσών μέχρι το 2013.
efsyn.gr 

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο παρουσίασης νέας εφαρμογής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη λεωφόρο Κατεχάκη την Τετάρτη. 
kathimerini.gr 

Τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου, με την Νικόλ Κυριακοπούλου να κατακτά την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ! 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου