21 Αυγούστου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 21.8.2015

(upd) Eπτά μήνες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και ενώ έχει μεσολαβήσει η μεγάλη περιπέτεια του δημοψηφίσματος, ο κ. Αλέξης Τσίπρας με προσωπική του ευθύνη οδηγεί τη χώρα εκ νέου στις κάλπες, λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων και αδιεξόδων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εμφανίσει τις εκλογές ως μονόδρομο και πρόθεση του είναι να διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. 
kathimerini.gr 

«Τώρα που ο δύσκολος κύκλος έφτασε στο τέλος του και σε αντίθεση με τη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατάνε τις θέσεις, τις έδρες, τα αξιώματα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και τις περιστάσεις, εγώ αισθάνομαι τη βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα. Και τα σωστά και τα λάθη. Και τις επιτυχίες και τις παραλείψεις. Γι΄αυτό και αποφάσισα και σε λίγο θα μεταβώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλω την παραίτησή μου καθώς και την παραίτηση της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει το λόγο εκ νέου ο κυρίαρχος λαός», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας την απόφασή του. 
ethnos.gr 

Παρέλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στόχος του είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του κ. Δραγασάκη
kathimerini.gr 

Στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με βασικό στόχο να εκθέσει πολιτικά τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να αναδείξει την αποκλειστική του ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, την τρίτη εντός οκτώ μηνών σε συνθήκες παράλυσης της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 
tovima.gr 

Αριστερή Πλατφόρμα: Συγκροτεί πλατύ αντιμνημονιακό, λαϊκό, πατριωτικό μέτωπο. Ανεξαρτητοποιήθηκαν 25 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας - «Λαϊκή Ενότητα», η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό θα είναι και το όνομα του νέου κόμματος η ίδρυση του οποίου έχει αποφασιστεί και αναμένεται να κατατεθούν άμεσα τα σχετικά έγγραφα στον Άρειο Πάγο. Στόχος να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή καθώς καθίσταται το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα της απερχόμενης Βουλής.
tovima.gr 

Τα μέλη της Κ.Ο. (Λαϊκή Ενότητα) που υπογράφουν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης είναι: Π. Λαφαζάνης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κ. Δελημήτρος, Ευ. Διαμαντόπουλος, Ζ. Ζάννας, Ι. Ζερδελής, Κ. Ήσυχος, Ηλ. Ιωαννίδης, Μ. Κριτσωτάκης, Β. Κυριακάκης, Αγλαϊα Κυρίτση, Θ. Κώτσιας, Κ. Λαπαβίτσας, Ευ. Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Αθ. Πετράκος, Στ. Σαμοίλης, Αθ. Σκούμας, Ι. Σταθάς, Δ. Στρατούλης, Αλ. Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα. 
tovima.gr 

Ποτάμι: Τραγική επιλογή για τη χώρα. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για την διενέργεια πρόωρων εκλογών, εξαπολύει το Ποτάμι, κατηγορώντας τους πως «αυτό που τους νοιάζει είναι να εφευρίσκουν τρικ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους. Και νομίζουν ότι βρήκαν άλλο ένα». 
ethnos.gr 

Πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, που θα αναλάβει υπηρεσιακή έως τη διεξαγωγή των εκλογών. 
kathimerini.gr 

«Η παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης» φέρεται να είπε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βραζιλία, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση, η βρετανική, Daily Telegraph. 
ethnos.gr 

Σημείωση: Το σκίτσο επάνω αριστερά είναι του Πάνου Μαραγκού από το Έθνος.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Γελοιογραφία: Ακόμα και μόνος σε βραχονησίδα να βρέθεί ο Τσίπρας πάλι στις κάλπες θα ελπίζει για τη σωτηρία του! Αυτό νομίζω ότι θέλει να μας πει ο Πάνος Μαραγκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή