6 Ιουλίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 6.7.2019

Τα μαζεύουν και είναι έτοιμοι να φύγουν από το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την αναμενόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυριανές εκλογές. Στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πακετάρει, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει ο ίδιος στον ... καταστροφέα εγγράφων!

Ένα σχετικό ρεπορτάζ από 
tanea.gr:

Πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα των εκλογών και την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και σε όλα τα υπουργεία. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε βαθμίδας σπεύδουν ουσιαστικά να εκκαθαρίσουν το τοπίο και να... εξαφανίσουν τα ίχνη του κομματικού μηχανισμού στην κυβέρνηση.

Μπροστά στην προεξοφλημένη ήττα, η εντολή της πολιτικής ηγεσίας σε κάθε υπουργείο είναι να βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα την προσεχή Δευτέρα, ώστε να γίνουν ομαλά οι τελετές παράδοσης – παραλαβής και βέβαια να έχουν καταστραφεί έγγραφα που δεν πρέπει να δουν οι επόμενοι υπουργοί και τα επιτελεία τους.

Ως εκ τούτου, έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» οι καταστροφείς εγγράφων και επί της ουσίας εξαφανίζονται αποκαλυπτικά στοιχεία της συριζαϊκής διακυβέρνησης. Βέβαια όσα έγγραφα είναι πρωτοκολλημένα είναι προφανές ότι δεν καταστρέφονται, αλλά υπάρχουν πολλά ανεπίσημα χαρτιά και εσωτερική αλληλογραφία που έχουν καταλήξει στον καταστροφέα. Παράλληλα διαγράφεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία και άρα χιλιάδες emails δεν μπορούν να ανακτηθούν. 

Η παρούσα κυβέρνηση κινείται όπως και οι προηγούμενες στο ζήτημα της καταστροφής των εγγράφων ή της εξαφάνισης των ιχνών. Απλώς σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της μεγάλης διαφοράς των ευρωεκλογών και του κλίματος της ήττας που έχει παγιωθεί, μερίμνησε να μην «τρέχουν» οι συνεργάτες των πολιτικών προσώπων την τελευταία στιγμή... Έτσι η μεταφορά χαρτοκιβωτίων είναι συνεχής τις τελευταίες ημέρες από την πρωθυπουργική έδρα...


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου