6 Ιανουαρίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 6.1.2020

Ο Τομ Χανκς στις Χρυσές Σφαίρες: «Η Ελλάδα είναι παράδεισος, σε γιατρεύει» 

Ο 63χρονος ηθοποιός τιμήθηκε κατά την τελετή απονομής των 77ων Χρυσών Σφαιρών με το Βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την προσφορά του στην Εβδομη Τέχνη.

Αυτό όμως που είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι τα όσα είπε μετά
τη βράβευσή του, στη μίνι συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, όπου και το θέμα που κυριάρχησε ήταν η σχέση του με την Ελλάδα με αφορμή και την πρόσφατη πολιτογράφησή του, τιμής ένεκεν, ως Έλληνα. 

Όταν του έγινε η πρώτη ερώτηση από Ελληνα ανταποκριτή στο Χόλιγουντ, ο Τομ Χανκς αμέσως αστειεύτηκε: «Α! Εχω ερωτήσεις για την τιμητική πολιτογράφησή μου ως Ελληνας: πρώτον πρέπει να υπηρετήσω στον στρατό; Δεν είμαι καλός σε αυτό, πονάω στα γόνατα και είμαι γέρος. Πρέπει να πληρώσω φόρους; Αστειεύομαι, είναι μεγάλη τιμή» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος ως γνωστόν κάθε καλοκαίρι παραθερίζει στην Αντίπαρο.

Και όταν ερωτήθηκε, πόσο τον έχει επηρεάσει η Ελλάδα, ο Τομ Χανκς απάντησε: «Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Εχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει. Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος»!.

Πηγή: protagon.gr

Και δυο λόγια για τις Χρυσές Σφαίρες:
«Κάποτε στο... Χόλιγουντ» και «1917» οι μεγάλοι νικητές



Η ταινία «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Τραντίνο και το «1917», το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες, είναι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής τελετής των Χρυσών Σφαιρών, οι οποίες ανοίγουν παραδοσιακά την κούρσα για τα κινηματογραφικά βραβεία στις ΗΠ
Α.

Ο Ταραντίνο κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ταινία στην κατηγορία «κωμωδία/ μιούζικαλ», αλλά και το βραβείο σεναρίου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και ο Μπραντ Πιτ τιμήθηκε με το βραβείο «β’ ανδρικού ρόλου» για την ίδια ταινία. Όμως ο Τάρον Έγκερτον κέρδισε το βραβείο «α’ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία» για την ταινία «Rocketman» στην οποία ενσαρκώνει τον Έλτον Τζον.

Ο άλλος μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «1917» του Σαμ Μέντες, ένα ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

Ο Χοακίν Φοίνιξ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το βραβείο «α’ ανδρικού ρόλου» σε δραματική ταινία για το «Joker» και εδραίωσε την υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ. Στις γυναίκες η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο «α’ γυναικείου ρόλου» σε δραματική ταινία για τον ρόλο της ως Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και kathimerini.gr 


Δείτε και αυτό: Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.1.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου